VPR jaunumi

Saeima vakar, 26. maijā, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Reģionālās attīstības likumā, nosakot, ka plānošanas reģioni attiecīgajā teritorijā veicina saimniecisko darbību.

Vidzemes plānošanas reģionā (VPR) uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi ir notikuši jau līdz šim. Vidzemes uzņēmējdarbības centra (VPR struktūrvienība) speciālisti ir organizējuši izglītojošus un informatīvus seminārus pašvaldību speciālistiem, uzņēmējiem un citiem interesentiem par dažādām ar uzņēmējdarbību saistītām tēmām, piemēram, pārdotprasmi, e-komerciju vai saimnieciskās darbības uzsākšanu.

Tāpat Vidzemes uzņēmējdarbības centrs nodrošina bezmaksas konsultatīvos pasākumus uzņēmējdarbības atbalstam. Centrs plāno darboties šajos virzienos arī turpmāk, kā savu darbības mērķi nosakot - koordinēt, un sabalansēt uzņēmējdarbības atbalsta aktivitātes reģionā, iesaistot visas ieinteresētās puses kā pašvaldības, uzņēmējdarbības atbalsta institūcijas, uzņēmēju biedrības un uzņēmējus.

Atbalsts saimnieciskajai darbībai VPR tiek īstenots arī ar pārrobežu programmu projektu palīdzību. Šobrīd VPR īsteno piecus projektus, kuri ir izteikti veidoti uzņēmējdarbības atbalstam, stiprinot uzņēmēju un pētniecības iestāžu sadarbību, veicinot pētījumu rezultātu komercializēšanu, atbalstot jauno biznesa ideju autorus un paaugstinot klasteru kompetenci. Uzņēmējiem ir iespējas iesaistīties arī citos VPR projektos. Papildus tam jānorāda, ka VPR turpina aktīvi gatavot pieteikumus nākamajiem programmu konkursu uzsaukumiem, tādā veidā mērķtiecīgi rūpējoties par atbalsta iespēju ilglaicīgumu.

VPR atbalsta saimnieciskās darbības atbalsta funkcijas nostiprināšanu normatīvajos aktos un aktīvi turpinās to īstenot. Reģionāla rakstura funkciju deleģēšana ar atbilstošu resursu nodrošinājumu plānošanas reģioniem ir apsveicama, jo demonstrē valsts vēlmi veicināt reģionu attīstību un uzticību plānošanas reģionu darba kvalitātei, ko VPR jau ir demonstrējis, piemēram, sabiedriskā transporta vai kultūras jomās, kur šobrīd deleģēto funkciju apjoms ir samazināts.

VPR ir gatavs piedalīties pārrunās arī par citu funkciju deleģēšanu, bet nozīmīgākais ir, lai šāds process notiktu ar visu ieinteresēto pušu iesaisti, tādā veidā garantējot pēc iespējas labāku iznākumu.

 

Papildus informācija:

Lelde Ābele

Vidzemes uzņēmējdarbības centra vadītāja

+371 64219021

lelde.abele PIE vidzeme PUNKTS lv

 

27.05.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031