VPR jaunumi

Ceturtdien, 14.aprīlī, tiekoties ar Baltkrievijas amatpersonu delegāciju, Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) administrācijas vadītāja Guna Kalniņa – Priede, viesus informēja par paveikto un plānoto reģiona attīstībai.

Viesi tika iepazīstināti ar Vidzemes plānošanas reģionu, tā struktūru, attīstības plānošanas procesu, kā arī ar Vidzemes plānošanas reģiona ilgtspējīgas attīstības stratēģijas galvenajiem virzieniem. Lielu interesi izraisīja tieši uzņēmējdarbības atbalsta jautājumi reģionā un Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera darbības principi. Tāpat tika izrādīta interese par iespējamu sadarbību tieši uzņēmējdarbības jautājumos un klasteru aktivitātēs. 

Baltkrievijas delegācija iepazinās arī ar Valmieras pilsētas ekonomisko un demogrāfisko situāciju, tajā skaitā ar attīstības plāniem uzņēmējdarbības jautājumos, savukārt Vidzemes Augstskolas pārstāvji pastāstīja par reģionālās augstskolas nozīmi un atbalstu uzņēmējdarbībai, kā arī par pētniecības aktivitātēm ekonomikas jomā. Noslēgumā viesiem bija iespēja doties ekskursijā un iepazīties ar Vidzemes Augstskolas jauno inženierzinātņu kompleksu.

“Esam gandarīti par Baltkrievijas interesi iepazīties ar VPR darbību. Ir vērtīgi atskatīties uz iestādes veikumu un dalīties ar labākajiem piemēriem. Starpvalstu pieredzes apmaiņa veicina jaunu kontaktu rašanos, un arī šajā reizē tika identificētas jaunas iespējas sadarbībai, kas nākotnē var palīdzēt publiskajam un privātajam sektoram,” saka G. Kalniņa – Priede.

Eiropas Savienības finansētā projekta “Atbalsts reģionālajai un vietējai attīstībai Baltkrievijā” ietvaros šā gada 10.-15.aprīlī Latvijā viesojās Baltkrievijas Republikas delegācija, kuras sastāvā iekļauti Baltkrievijas Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, Minskas, Mogiļevas, Brestas, Vitebskas, Gomeļas un Grodņas apgabalu izpildkomiteju, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji. To organizēja Latvijas Pašvaldību savienība.

Papildu informācija: Guna Kalniņa – Priede, Vidzemes plānošanas reģiona administrācijas vadītāja, mob.t. 29477997, guna.kp PIE vidzeme PUNKTS lv

19.04.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031