VPR jaunumi

Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) Attīstības un projektu nodaļa aktīvi strādā pie jaunu sadarbības projektu attīstīšanas, tāpēc martā VPR piedalījās divos pārrobežu sadarbības programmu semināros – Rīgā aizvadīts INTERREG Baltijas jūras reģiona transnacionālās sadarbības programmas 2014.-2020. gadam informatīvais seminārs, savukārt Roterdamā (Nīderlande) tika rīkots programmas INTERREG EUROPE 2014.-2020. gadam reģionālās sadarbības forums.

Baltijas jūras reģiona programmas seminārā marta vidū bija pulcējušies potenciālie projektu sagatavotāji no Skandināvijas, Baltijas valstīm, Vācijas un Polijas, lai uzzinātu par programmas otro uzsaukumu un konsultētos ar sekretariātu par projektu idejām. Programmas sekretariāts iepazīstināja ar programmu un tās prioritātēm, kā arī ar pirmajā uzsaukumā apstiprinātajiem projektiem, starp kuriem ir arī VPR ieviešanā esošais TENTacle projekts. Tāpat arī tika stāstīts par budžeta veidošanas principiem, projektu komunikāciju, kā arī atsevišķās sesijās par katru no programmas apakšprioritātēm – “Inovāciju spējas”, “Efektīva dabas resursu pārvaldība”, “Ilgtspējīga transporta nozare” un “Institucionālā kapacitāte makroreģionu sadarbībai”. VPR seminārā tikās ar sagatavošanas procesā esošo projektu partneriem un kopīgi strādāja pie projektu idejām enerģētikas un transporta jomās.

Arī INTERREG EUROPE programmas forumā marta nogalē Roterdamā, kurā piedalījās vairāk nekā 800 dalībnieku no visām ES valstīm, galvenais uzsvars tika likts uz kontaktu veidošanu ar jaunu projektu partneriem Eiropā un projektu sagatavošanu. VPR pārstāvji tikās gan ar pirmajā programmas uzsaukumā apstiprināto projektu partneriem, gan veiksmīgi veidoja jaunas partnerības topošo sadarbības projektu realizācijai. Nākamajam programmas uzsaukumam kopā ar partneriem no Nīderlandes, Itālijas, Grieķijas, Polijas, Zviedrijas un citām valstīm VPR gatavo projektu pieteikumus par inovāciju atbalstošas infrastruktūras attīstīšanu, par vides un dabas resursu izmantošanas iespējām dabas lieguma zonās un par pārrobežu tūrisma pakalpojumu attīstīšanu, izmantojot atvērtos datus.

Papildu informācija: Laila Gercāne, Attīstības un projektu nodaļas vadītāja, Tel.: +371 64116007, e-pasts: laila.gercane PIE vidzeme PUNKTS lv, www.vidzeme.lv.

 

 

 

 

31.03.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031