VPR jaunumi

4. martā Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) Vidzemes uzņēmējdarbības centra vadītāja Lelde Ābele un komercdarbības speciāliste Laima Engere piedalījās uzņēmējdarbības atbalsta institūciju sanāksmē Jelgavā. Sanāksmes dalībnieki diskutēja par uzņēmējdarbības atbalsta institūciju sadarbību reģionos un plānošanas reģionu lomu sadarbības ietvaros.

Sanāksmes laikā bija iespēja iepazīties ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Zemgales plānošanas reģiona veiktajiem un plānotajiem pasākumiem uzņēmējdarbības veicināšanai reģionālajā un vietējā līmenī, savukārt citu uzņēmējdarbības atbalsta institūciju pārstāvji tika aicināti dalīties savā pieredzē darbā ar uzņēmējiem un sniegt priekšlikumus par sadarbību ar pārējām uzņēmējdarbības atbalsta institūcijām reģionos.

VPR iepazinās ar Zemgales plānošanas reģiona pieredzi uzņēmējdarbības vides analīzes rezultātiem, kas integrēti interaktīvā un vizuāli pievilcīgā kartē. Zemgales plānošanas reģionam ir tapusi interaktīva karte, kurā ir pārskatāmā veidā atzīmēti uzņēmējiem (un ne tikai) saistoši objekti. Līdzīgu uzņēmējdarbības vides analīzi veic visi plānošanas reģioni.

Sanāksmes dalībnieki atzina, ka šādu tikšanās reižu rezultātā labāk izprot citu institūciju darbību, līdz ar to potenciāli var veidoties veiksmīgāka sadarbība. Visām uzņēmējdarbības atbalsta institūcijām ir līdzīgas problēmas (piemēram, ierobežoti resursi, ekspertu pieejamība u.c.), tomēr sadarbojoties ir iespējami efektīvāk atbalstīt uzņēmējus. Institūciju pārstāvji arī atzina, ka, ņemot vērā uzņēmējdarbības situācijas Latvijā, atbalsta mehānismu nevar būt par daudz. Tas, ka uzņēmēji var meklēt atbalstu vairākās institūcijās, ir pozitīvi vērtējams fakts.

Sanāksmē piedalījās pārstāvji no VARAM, Latgales, Kurzemes, Rīgas, Vidzemes un Zemgales plānošanas reģioniem, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Nodarbinātības valsts aģentūras, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un atbalsta centrs” un Jelgavas novada pašvaldības. Līdzīgas sanāksmes šogad ir paredzētas arī pārējos plānošanas reģionos.

 

Papildus informācija:

Laima Engere

Vidzemes uzņēmējdarbības centra komercdarbības speciāliste

+371 64219022

laima.engere PIE vidzeme PUNKTS lv

 

08.03.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031