VPR jaunumi

29. decembrī Cēsīs "Via Hanseatica" Latvijas partneru pārstāvji atskatījās uz aizvadītā gada aktualitātēm un diskutēja par nākamajā gadā veicamajiem uzdevumiem.  2016. gadā Latvijas pārstāvji intensīvāk strādās pie uzņēmēju piesaistes, tāpat centīsies izveidot jaunu projektu, lai piesaistītu papildus finansējumu.

 

Sanāksmes ievadā Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) tūrisma eksperte Ilze Liepa iepazīstināja klātesošos ar "Via Hanseatica" padomes sēdē (27. novembrī) pārrunātajām aktualitātēm. Aizvadītajā gadā, kas bija pirmais kopš projekta aktīvā laika beigām, turpinājās darbs visās trīs projektā iesaistītajās valstīs (Latvijā, Igaunijā un Krievijā). Latvijā uzsvars tika likts uz "Via Hanseatica" informatīvo materiālu izplatīšanu, mājaslapas pilnveidošanu, publicitātes veicināšanu un sadarbību ar tūrisma aģentūrām un uzņēmumiem.

"Būtiskākais nākamā gada uzdevums ir turpināt uzturēt "Via Hanseatica" projekta laikā izveidotos produktus, sadarbojoties tūrisma informācijas centru un biroju speciālistiem. Tāpat svarīgi būs arī kopā ar igauņiem strādāt pie jaunā projekta, lai tālāk attīstītu mūsu kultūrvēsturisko mantojumu," runājot par 2016. gada galvenajiem uzdevumiem, atzina Valkas novada domes Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Gunta Smane.

Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros šobrīd notiek sagatavošanās darbi, lai jau nākamā gada sākumā varētu izsludināt projektu konkursu, un "Via Hanseatica" pārstāvji saredz labu iespēju attīstīt savus līdzšinējos panākumus. "Tā ir būtiska iespēja. Lai piesaistītu finansējumu, ir nepieciešams rūpīgi strādāt. Projekta idejai ir jābūt labākajai, lai mēs turpinātu attīstīt "Via Hanseatica" esošos produktus un veidotu arī jaunus," norādīja G. Smane.

VPR Attīstības un projektu nodaļas vadītāja Laila Gercāne informēja klātesošos par citu projektu sniegtajām iespējām "Via Hanseatica" atbalstīšanā. Iespējams, Latvijas pārstāvji varēs piedalīties Igaunijas un Krievijas pārrobežu sadarbības programmā (tiesa, nepretendējot uz investīcijām infrastruktūrā), tāpat "Via Hanseatica" var saņemt netiešus ieguvumus no atsevišķiem jau ieplānotiem projektiem tūrisma un transporta nozarēs.

Nākamgad lielāka uzmanība tiks pievērsta sadarbībai ar uzņēmējiem, kas varētu izpausties, piemēram, kā uzņēmēju tikšanās organizēšana. Latvijas pārstāvji atzina, ka šajā ziņā vērtīga varētu būt Igaunijas pieredze. Tāpat kā 2015. gadā, arī nākamgad aktuāls būs finansējuma jautājums. Klātesošie atzina, ka nelielu ieguldījumu spēs sniegt paši, taču ir jādomā arī par papildus iespējām. Viena no tādām varētu būt Eiropas Savienības struktūrfondu iespējamais finansējums uzņēmēju apmācībām. "Via Hanseatica" Latvijas partneri arī vienojās, ka nākamgad jāturpina informatīvo materiālu klāsta atjaunošana un izplatīšana jaunās vietās (interese par "Via Hanseatica" ir, piemēram, Daugavpilī), tāpat arī jādomā par iespēju izveidot dažus informatīvus stendus "Via Hanseatica" maršrutā.

"Via Hanseatica" ir starptautisks tūrisma maršruts, kas no Sanktpēterburgas līdz Rīgai savieno vairākas pilsētas Krievijā, Igaunijā un Latvijā. "Via Hanseatica" uzdevums ir veicināt attālo Igaunijas, Latvijas un Krievijas projekta teritoriju ilgtspējīgu attīstību, izmantojot pārrobežu tūrisma maršrutu potenciālu. Projekta finansējuma lielāko daļu nodrošināja Latvijas-Igaunijas-Krievijas Pārrobežu sadarbības programma Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta 2007-2013 ietvaros.

Aktīvais projekta ieviešanas laiks bija no 2012. gada janvāra līdz 2014. gada decembrim. Pēc projekta beigām "Via Hanseatica” turpina darbu, balstoties uz noslēgto sadarbības līgumu.

 

Papildus informācija:

Ilze Liepa

Vidzemes plānošanas reģions

Tūrisma eksperte

+371 64219021

+371 29335677

Ilze.liepa PIE vidzeme PUNKTS lv

 

Informāciju sagatavoja:

Jānis Rubulis

Vidzemes plānošanas reģions

Sabiedrisko attiecību speciālists

+371 64116007

+371 28735705

janis.rubulis PIE vidzeme PUNKTS lv

30.12.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031