VPR jaunumi

16. decembrī Apē uzņēmuma “Very Berry” telpās uz šī gada noslēguma sanāksmi bija aicināti Vidzemes plānošanas reģiona koordinētā (VPR) Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera biedri un Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera dalīborganizācijas. Tikšanās laikā dalībnieki vienojās par klastera turpmākās darbības virzieniem, viesojās “Very Berry” ražotnē, iepazinās ar INTERREG Igaunijas-Latvijas programmu 2014-2020 un dalījās atsauksmēs par pieredzes apmaiņas braucienu uz Dāniju un Zviedriju.

Iesākumā dalībnieki devās ekskursijā pa “Very Berry” ražotni, ar lielu interesi apskatot gan noliktavas, gan iekārtas. Viņiem bija iespēja iepazīties ar produktu ražošanas procesu, kā arī ar uzņēmuma nākotnes plāniem. Pēc ekskursijas “Very Berry” mārketinga vadītāja Ilze Sauškina un “Felici” vadītāja Alise Balgalve pārējos klastera biedrus iepazīstināja ar “BSR Innovation express” programmas klasteru sadarbības projekta pieredzes apmaiņas braucienā Dānijā un Zviedrijā gūtajām idejām. Kā viņas atzina, brauciena laikā gūtas zināšanas, kas jau tagad tiek pielietotas jaunu produktu attīstībā. Tāpat arī iegūti kontakti ar Dānijas un Zviedrijas ekspertiem, ar kuriem aktīva sadarbība turpinās joprojām, jo līdzvērtīga ekspertīze Latvijā nav atrodama. Klastera biedri vienojās arī turpmāk meklēt iespējas ciešāk sadarboties ar Dānijas un Zviedrijas ekspertiem jaunu produktu izstrādē un ieviešanā, kā arī jaunu tehnoloģiju ieviešanā garšu veidošanā un citos produktu izstrādes posmos.

Sanāksmes turpinājumā INTERREG Igaunijas-Latvijas programmas 2014-2020 sekretariāta pārstāvji iepazīstināja ar jauno programmu un ar tās uzņēmējdarbības prioritāti, kā arī informēja par projektu iesniegšanas un realizācijas procesu. Uzņēmēji atzina, ka šī programma sniedz labas iespējas iegūt finansējumu jaunu produktu attīstīšanai, tāpēc sekretariāta pārstāvji aicināja viņus meklēt sadarbības partnerus Igaunijā un gatavot projektu pieteikumus.

Ieskatoties Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera nākotnē, klastera koordinators Kristaps Ročāns pastāstīja par aktualitātēm apstiprinātajā projektā “5 izcilībai”, kas tiks realizēts Eiropas Komisijas programmas “Uzņēmumu konkurētspēja un MVU” (COSME). Projekta ietvaros paredzēts uzlabot klasteru vadības kompetenci un izstrādāt klastera iekšējās darbības stratēģiju, kas fokusēta uz praktiskiem pakalpojumiem klastera biedriem, kā arī iegūt klasteru vadības izcilības starptautisko sertifikāt. Savukārt Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera biedrības valdes priekšsēdētājs un “Aloja Starkelsen” ģenerāldirektors Jānis Garančs runāja par kārtību, kādā klastera dalībnieki var kļūt par biedrības biedriem, uzsvēra to ieguvumus un iezīmēja biedrības attīstības virzienus. Arī turpmāk klastera darbs būs fokusēts 2 virzienos – biedru eksporta sekmēšana un jaunu produktu izstrāde gan sadarbojoties klastera iekšienē, gan ar ārvalstu speciālistiem.

Papildu informācija: Kristaps Ročāns, projektu vadītājs Vidzemes plānošanas reģionā, mob. +371 29753011 e-pasts: kristaps.rocans PIE vidzeme PUNKTS lv

17.12.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031