VPR jaunumi

Vidzemes reģiona kultūras darbinieki aizvadījuši iedvesmojošu apmācību dienu Vidzemes plānošanas reģiona organizētā un LR Kultūras ministrijas finansētā seminārā. Šonedēļ tika aizvadītas jau otrās šāda veida apmācības, šoreiz Līgatnes novada Kultūras un tūrisma centrā, kur vairāk nekā 60 kultūras darbiniekiem lektors Rolands Laķis stāstīja par kultūras pakalpojumu mārketingu, bet dekoratore Baiba Prindule deva ieteikumus telpu, skatuves, galdu un vides noformējumam.

Lektors Rolands Laķis.

Apmācību rīta daļu Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa augstskolas pasniedzējs un multimediju eksperts Rolands Laķis uzsāka ar iedvesmojošu stāstījumu par iespējām, kādas paver efektīva sociālo tīklu izmantošana. Gan ar piemēriem no dzīves, gan ar praktiskiem padomiem viņš iedvesmoja kultūras darbiniekus radošāk pieiet savai profesijai un aktīvāk dalīties ar informāciju. Tieši dalīšanās bija Rolanda prezentācijas atslēgas vārds, uzsverot vienu no galvenajiem sociālo tīklu komunikācijas principiem: “Jādalās, nevis jāreklamē.”

Pēc pusdienām kultūras darbinieki devās ekskursijā gan pa Līgatnes Kultūras namu, gan pa papīrfabrikas ciemata vēsturisko centru. Pirmā sniegotā diena šogad radīja īpašu noskaņu, klausoties Kultūras nama vadītājas Ineses Okonovas stāstījumā par Līgatnes vēsturi un attīstību.

Dekoratore Baiba Prindule.

Pēc pastaigas kultūras darbiniekus ar praktiskiem padomiem telpu noformēšanā uzrunāja Baiba Prindule, žurnālu “Deko” un “Pie galda” žurnāliste un māksliniece, kāzu un korporatīvo pasākumu dekoratore. Baiba dalījās ar aktuālajām tendencēm formās un materiālos, deva padomus pasākumu kopējā dizaina izveidošanai, kā arī dalījās ar praktisku informāciju, kas īpaši aktuāla kultūras darbiniekiem – profesionāli knifi, kā panākt maksimālu efektu ar minimālām izmaksām, kas labi sasaucās ar Baibas minēto vadmotīvu: “Viens no atslēgas vārdiem dekorēšanā ir pārsteigt!”

Iepriekšējās apmācības tika aizvadītas oktobra nogalē Sedā, par kurām plašāk var lasīt šeit.

Papildu informācija: Ieva Vītola, Vidzemes kultūras programmas koordinatore, E-pasts: ieva.vitola PIE vidzeme PUNKTS lvwww.vidzeme.lv

26.11.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031