VPR jaunumi

Kaut gan oficiāli Vidzemes plānošanas reģiona īstenotais projekts “Via Hanseatica” noslēdzās jau pagājušā gada nogalē, tas ne tikai turpina veiksmīgi darboties, pateicoties ciešajam sadarbības partneru tīklam, bet joprojām tiek uzteikts kā viens no Igaunijas-Latvijas-Krievijas (Est-Lat-Rus) pārrobežu sadarbības programmas veiksmīgākajiem projektiem.

Vēl nesen, septembra beigās Igaunijas-Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas noslēguma pasākumā Rīgā projekta “Via Hanseatica” ieviesēji tika vairākkārt aicināti uz skatuves, lai saņemtu apbalvojumus trīs nominācijās - Labākais projekta vadītājs”, “Labākā komunikācija” un “Labākā partnerība”.

Pavisam oficiālajā apbalvošanas ceremonijā godināja izcilākos Est-Lat-Rus pārrobežu sadarbības programmas projektus septiņās nominācijās: labākais projekta vadītājs, labākais apskates objekts, labākā komunikācija, labākā partnerība, projekts ar lielāko ietekmi uz nākotni, labākais risinājums un dzīvi mainošs stāsts. Sarakstu ar balvu saņēmējiem var aplūkot šeit.

Pasākums pulcēja vairāk nekā 130 dalībniekus, kas pārstāvēja Eiropas Komisiju, valsts institūcijas, reģionālās un vietējās pašvaldības un projekta realizētājus no Igaunijas, Latvijas un Krievijas. Pasākumu atklāja Latvijas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, savā uzrunā uzsverot, ka visi projektos ieguldītie līdzekļi tika izlietoti, lai veicinātu pierobežā dzīvojošo dzīves līmeni. Ministrs secināja, ka Programma tās lielajā aktivitāšu un sasniegto rezultātu dažādībā ir ievērojami veicinājusi attīstību pierobežas reģionos.

Programmas darbības cikls ticis apkopots un atspoguļots tikko izdotajā Programmas foto albumā “8 gadi 300 lappusēs”, ar kuru klātesošos iepazīstināja Programmas vadošās iestādes vadītājs, Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Sandis Cakuls. Grāmata kā pateicība par sadarbību tika pasniegta visiem konferences dalībniekiem.

Turpmāka pārrobežu sadarbība starp Igauniju, Latviju un Krieviju tiks īstenota divās divpusējās programmās saskaņā ar Eiropas kaimiņattiecību instrumentu (EKI) 2014-2020 - Igaunijas-Krievijas pārrobežu sadarbība programma un Latvija-Krievijas pārrobežu sadarbība programma.

Foto: Kaspars Garda

***

Iepazīsties ar “Via Hanseatica” īstenotajām aktivitātēm Vidzemes plānošanas reģiona mājaslapā, kā arī apmeklē tūrisma maršruta “Via Hanseatica” mājaslapu un seko līdzi jaunumiem tūrismā Vidzemē “Via Hanseatica” Facebook kontā. 

13.10.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031