VPR jaunumi

Demola Latvia pavasara sezonā uzvar komanda, kas strādā pie Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) ierosināta projekta.

Jaunieši no Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas, strādāja pie mūsdienīga risinājuma, kas ļauj efektīvi  uzrunāt un iesaistīt iedzīvotājus, jo īpaši jauniešus, Vidzemes attīstības plānošanā un informēt par reģiona attīstības mērķiem un uzdevumiem.

Jaunieši projektu īsteno starp Demola Latvia un VPR noslēgtas sadarbības ietvaros.

Dalība un uzvara konkursā ļauj jauniešiem kopā ar nozares profesionāļiem turpināt risinājuma pilnveidi, ieviest to darbībā un arī dod lielisku pieredzi, iemaņas un biznesa kontaktus, kas noder turpmākajā karjeras attīstībā.

Demola Network ir Somijā radīta platforma, kas veicina studentu, augstskolu un nozaru sadarbību inovāciju radīšanā. Šobrīd platforma darbojas 9 pasaules valstīs.

Ar Demola starpniecību studenti ar radošu risinājumu palīdzību risina reālus uzņēmumu un organizāciju problēmjautājumus un izaicinājumus. Demola nodrošina darba plānu, metodiku, mentoru atbalstu, izglītojošus seminārus, lai 3 - 4 mēnešu laikā starpdisciplināra studentu grupa nonāktu līdz rezultātam.

Savus problēmjautājumus risināšanai Demolai pasaulē ir uzticējuši tādi uzņēmumi kā Nokia, Intel, ABB, Nokian, Sony, Canon, Ruukki un daudzi citi gan tehnoloģiju, gan finanšu un ražošanas uzņēmumi, kā arī valsts organizācijas un pašvaldības.

Demola Latvia projekta iniciators ir Latvijas IT klasteris, bet sadarbības vienošanos ir parakstījušas 11 augstskolas un 4 profesionālās organizācijas. Demola Latvia projektu atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, LR Ekonomikas ministrija un Rīgas domes Working4talent projekts.

03.07.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031