VPR jaunumi

21. aprīlī Priekuļos aizvadīts Vidzemes plānošanas reģiona rīkotais ūdenstūrisma uzņēmēju praktiskais komunikācijas un sadarbības treniņš „Vai laivotājam vienmēr taisnība?”, kuru projekta „Riverways” ietvaros vadīja Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūta speciālisti. Seminārā piedalījās gan pieredzējuši Vidzemes ūdenstūrisma uzņēmēji, gan iesācēji šajā jomā, gan arī tūrisma gidi un citi ar ūdenstūrismu saistīti interesenti. Semināra mērķis bija paaugstināt ūdenstūrisma uzņēmēju klientu apkalpošanas kvalitāti, un veicināt viņu uzņēmējdarbības attīstību.

Apmācību saturs tika veidots, balstoties uz iepriekšējā vasarā „Riverways” ietvaros veikto pētījumu Latvijas tūrisma pakalpojumu kvalitātes zīmola „Q-Latvia” ietvaros. Pētījuma laikā, izmantojot „slepenā viesa” metodi, tika apmeklēti Vidzemes, Kurzemes un Rīgas reģiona ūdenstūrisma uzņēmumi, un vērtēta viņu saziņa ar klientu, viņu piedāvājums, kā arī citi pakalpojuma sniegšanas kritēriji. Apmācību laikā īpaša nozīme tika pievērsta tiem saskarsmes un sadarbības aspektiem, kuri pētījumā saņēma viszemāko novērtējumu. Tika runāts gan par netiešo komunikāciju – saziņu pa telefonu un elektroniski, gan arī par tiešo komunikāciju un saskarsmes valodu un kultūru. Aktīvi piedaloties treniņā, uzņēmēji izspēlēja dažādas situācijas no savas darba ikdienas, kas ļāva viņiem iejusties klienta lomā jeb „iekāpt laivotāja kurpēs” un paskatīties uz savu pakalpojumu no malas. Uzņēmēji plašās diskusijās apmainījās ar pieredzi un kopīgi meklēja labākos veidus, kā sadarboties ar visdažādākajiem klientiem atšķirīgās situācijās, lai vienlaikus gan apmierinātu laivotāju vēlmes, gan iegūtu sev pastāvīgu klientu.

Semināra laikā tika arī apbalvoti tie Vidzemes ūdenstūrisma uzņēmēji, kas „Q-Latvia” pētījumā saņēma visaugstāko novērtējumu un ieguva „Q-Latvia” kvalitātes zīmiBaiļi, Laivot.lv un Salacas kanoe

Iepriekš šādas apmācības „Riverways” ietvaros tika organizētas Kuldīgā, un vēl var paspēt uz pēdējo treniņu, kas 28. aprīlī norisināsies Rīgā. Interesentus aicinām pieteikt savu dalību pa tālruni: +371 20207092 vai e-pastā: ei PIE lza PUNKTS lv. Apmācību darba kārtība: šeit.

Ar Kurzemes plānošanas reģiona vadību un 39 Latvijas un Igaunijas partneru atbalstu tiek ieviests projekts „Ūdenstūrisma kā dabas un aktīva tūrisma komponentes attīstība Latvijā un Igaunijā” jeb Riverways. Projekts  tiek īstenots Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros un tā mērķis ir uzlabot apstākļus ilgtspējīga ūdenstūrisma attīstībai un paaugstināt ūdenstūrisma konkurētspēju Latvijā un Igaunijā. Vairāk par projektu šeit.

Videohttps://youtu.be/SXGVIh_-bDQ

Brošūra par ūdenstūrisma iespējām Latvijā un Igaunijā drukātā formātā pieejama Vidzemes plānošanas reģiona birojā Cēsīs, sazinoties ar projekta vadītāju Inetu Puriņu, kā arī elektroniski šeit.

Facebookhttps://lv-lv.facebook.com/upesoga

Papildu informācija: Ineta Puriņa, Projekta vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, Mob.: 26382820, E-pasts: ineta.purina PIE vidzeme PUNKTS lvwww.vidzeme.lv 

23.04.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031