VPR jaunumi

23.-24. februārī Vidzemes plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centra vadītāja Lelde Ābele piedalīsies konferencē „Veselīgs dzīvesveids: uzturs un fiziskās aktivitātes bērniem un jauniešiem izglītības iestādēs”, ko organizē Veselības ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisiju Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomes ietvaros.  Konferences laikā vadošie Eiropas līmeņa veselības nozares eksperti diskutēs par uztura un fizisko aktivitāšu nozīmi bērniem un jauniešiem izglītības iestādēs.

Rīkojot konferenci "Veselīgs dzīvesveids: uzturs un fiziskās aktivitātes bērniem un jauniešiem skolās", turpināsies iepriekšējo prezidentūru  - Grieķijas un Itālijas - uzsāktās diskusijas, uzsverot, ka pilnvērtīgs uzturs un pietiekoša fiziskā aktivitāte ir galvenie veselīga dzīvesveida faktori dzīves ilguma un kvalitātes uzlabošanai Eiropā. Konferences mērķis ir izvērtēt ar uzturu un fiziskajām aktivitātēm saistīto Eiropas līmeņa stratēģisko dokumentu īstenošanas progresu. Konferences dalībnieki diskutēs arī par nākotnes izaicinājumiem veselīga uztura un fizisko aktivitāšu jomā, lai efektīvi realizētu politikas bērnu aptaukošanās mazināšanai un veicinātu veselīgu dzīvesveidu, vidi un izvēli bērnu un jauniešu vidū.

Konferenci atklāja Latvijas Republikas veselības ministrs Guntis Belēvičs, Eiropas Komisijas pārstāvis Džons F.Rajens (John F.Ryan) un Pasaules Veselības organizācijas pārstāvis Gaudens Galea (Gauden Galea).  Dalību konferencē ir apstiprinājuši augsta līmeņa pārstāvji no sabiedrības veselības, uztura, sporta jomas, Latvijas pašvaldību pārstāvji, kā arī citi ar veselīgu dzīvesveidu saistīti eksperti. Konferences darba kārtība šeit.

Konferences tiešraide šeit

 

Papildu informācija: Lelde Ābele, ES struktūrfondu informācijas centra vadītāja, lelde.abele PIE vidzeme PUNKTS lv; Mob.t. 29266757

23.02.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031