VPR jaunumi

Kā jau iepriekš ziņots, 10. un 11. februārī Vidzemē ieradās pārstāvji no Dienvidzviedrijas kokapstrādes izglītības un attīstības centra Träcentrum, lai tiktos ar Vidzemes kokapstrādes uzņēmumiem un pārrunātu Latvijas un Zviedrijas kokapstrādes uzņēmumu līdzīgās problēmas un izaicinājumus. Träcentrum pārstāvji Tomas Strands (Thomas Strand) un Johans Palms (Johan Palm) vēlējās iepazīt kokapstrādes nozari Latvijā, kā arī saprast, kuri uzņēmumi varētu būt ieinteresēti kopīga sadarbības projekta realizācijā.

Zviedru pārstāvji tikās ar Latvijas Koka būvniecības klastera izpilddirektoru un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvi, kurus īpaši interesētu ārējo tirgu apgūšana un eksports. Vēlāk viņi apmeklēja un iepazinās ar kokapstrādes uzņēmumiem Vidzemē – „Eco House International”, „Dores Fabrika”, „Staļi”, „J.T. Galdniecība” un „Nemiers Plus”. Viņi apmeklēja ražotnes un tikās ar uzņēmumu pārstāvjiem, kuri izrādīja interesi par sadarbību ar zviedru kolēģiem. Träcentrum pārstāvji augsti novērtēja Vidzemē redzētās ražotnes, kuras, salīdzinot ar atsevišķām ražotnēm Zviedrijā, ir ļoti modernas un sakārtotas. Tāpat arī zviedrus pārsteidza, ka Latvijā bieži vien tiek nodrošināts viss kokapstrādes process – no jēlmateriāla līdz gatavam produktam, tā nodrošinot, ka viss process noris uzņēmuma iekšienē, pretēji tam, kā tas galvenokārt noris Zviedrijā, kur tiek algoti apakšuzņēmēji un piegādātāji atsevišķu posmu izpildei.

Träcentrum pārstāvji Johans Palms, Tomas Strands, Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības un projektu nodaļas vadītāja Laila Gercāne un Dores Fabrikas eksporta projektu vadītājs Oskars Atvase. 

Pēc vizītēm Träcentrum pārstāvji turpinās darbu pie sadarbības projekta idejas sagatavošanas. Projekta ietvaros viņus īpaši interesētu attīstīt savstarpējas nozares uzņēmumu vizītes, ļaujot uzņēmējiem apgūt otras valsts pieredzi. Lai atrastu un izvērtētu kopīgās nozares problēmas, šādās vizītes Träcentrum ir devies arī uz Poliju un Igauniju.

Papildu informācija: Laila Gercāne, Attīstības un projektu nodaļas vadītāja, mob. +371 29120536 e-pasts: laila.gercane PIE vidzeme PUNKTS lv

17.02.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031