VPR jaunumi

Trešdien, 11. februārī Vidzemes plānošanas reģiona projektu vadītājs Kristaps Ročāns piedalīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) organizētajā Pašvaldību attīstības plānošanas kapacitātes stiprināšanas seminārā, lai dalītos pieredzē par apmācībām plānošanas reģioniem un vietējo pašvaldību attīstības plānošanas speciālistiem, kas notika 2014. gada pavasarī Parīzē. Apmācības organizēja VARAM sadarbībā ar OECD LEED (Starptautiskās ekonomiskās  sadarbības un attīstības organizācijas Vietējās ekonomikas un nodarbinātības attīstības programma). Tāpat K.Ročāns pieaicināts vadīt arī vienu no semināra darba grupām - "Teritoriju ekonomikas attīstība - resursi, specializācija un stratēģiskāplānošana rezultātu sasniegšanai".

 

Vēlāk seminārā biedrības „ZINIS” pārstāvis sadarbībā ar pašvaldībām informēs par reģionos notikušo Nākotnes pilsētas spēļu rezultātiem, kā arī pašvaldību apmācību programmas „Zināšanu eņģeļi” ietvaros rastajām biznesa idejām un to īstenošanas pieredzi. Biedrības „Urban Institute” pārstāvis informēs par kopienu aktivizēšanas aktivitātēm, kopienu un pašvaldību sadarbības stiprināšanas priekšnosacījumiem.

Semināra otrajā daļā paredzēts darbs grupās – pašvaldību pārstāvjiem tiks dota iespēja pašiem izstrādāt attīstības plānošanas kapacitātes stiprināšanas pasākumu ietvaru, nosakot sev nepieciešamās tēmas, lektorus/ekspertus un apmācību veidus/metodes. Rezultātā katra darba grupa sagatavos pašvaldību pieprasījumu VARAM pēc konkrēta attīstības plānošanas kapacitātes celšanas pasākuma atbilstoši savām vajadzībām. Pašvaldību pārstāvju viedoklis ir īpaši būtisks, jo atbilstoši pašvaldību pieprasījumam projekta ietvaros tiks organizēti turpmāki pasākumi pašvaldību attīstības plānošanas kapacitātes stiprināšanai.

Seminārā aicināti piedalīties vietējo pašvaldību vadītāji, izpilddirektori, attīstības plānotāji, uzņēmējdarbības speciālisti, nozaru eksperti un citi interesenti.

10.02.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031