VPR jaunumi

8. janvārī Rīgas Latviešu biedrības namā, uzsākoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē, tika rīkots Eiropas Komisijas (EK) diskusiju cikls „Dialogs ar iedzīvotājiem”, kurā piedalījās Franss Timmermanss, EK priekšsēdētāja pirmais vietnieks ar atbildību par labāku regulējumu, iestāžu attiecībām, tiesiskumu un Pamatattiecību hartu, Valdis Dombrovskis, EK priekšsēdētāja vietnieks ar atbildību par eiro un sociālo dialogu, un komisāre reģionālās politikas jautājumos Korina Krecu. Vidzemes plānošanas reģionu šajā diskusijā pārstāvēja Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Laila Gercāne.

Dialoga laikā ar pašvaldību, plānošanas reģionu, ministrijas, Saeimas, nevalstisko organizāciju un uzņēmumu pārstāvjiem tika apspriesti Eiropai un Latvijai svarīgi jautājumi. Diskusija tika dalīta divos blokos: „Eiropai būtiskākie jautājumi: izaugsme, ieguldījumu pakete, fiskālā atbildība, strukturālās reformas un sociālais dialogs” un „Baltijas reģionam šobrīd būtiskākie jautājumi: reģionālās prioritātes un intereses kontekstā ar Eiropas līmeņa prioritātēm un globālo situāciju”.

Tika uzsvērts, ka Latvijas prezidentūras laikā viens no uzdevumiem būs izstrādāt ietvaru tam, kā tiks ieviesta EK prezidenta Žana Kloda Junkera virzītā 300 miljardu eiro vērtā investīciju pakete ekonomikas izaugsmes un nodarbinātības veicināšanai. Paredzēts, ka daļa no investīciju paketes tiks novirzīta mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam, tai skaitā arī Latvijas uzņēmumu atbalstam.

Savukārt komisāre Korina Krecu kritizēja iepriekšējā plānošanas periodā nepamatoti veiktās reģionālās attīstības investīcijas, kurām nav bijusi pienācīga ietekme uz Eiropas kopīgo konkurētspēju. Tādēļ turpmākajām investīcijām jābūt nozīmīgām un mērķtiecīgi vērstām uz Eiropas konkurētspējas palielināšanu.

Diskusiju organizēja EK pārstāvniecība Latvijā.

12.01.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031