VPR jaunumi

9. decembrī uzņēmuma SIA „Rozīne” - Skrīveru mājas saldējuma telpās notika Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera tikšanās, kurā klātesošie pārrunāja klastera nākotnes perspektīvas un atskatījās uz paveikto.

Kā zināms klastera dalībnieki ir pieņēmuši lēmumu par biedrības „Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klasteris” dibināšanu. Notikušajā sanāksmē tika pārrunāti turpmākie attīstības soļi un prioritātes.

Turpmākie biedrības uzdevumi ir censties aktīvāk apgūt eksporta tirgu un vēl vairāk veicināt savstarpējo klastera biedru sadarbību.           

Sanāksmē tāpat tika apspriesta ideja par kopīgu klastera zīmola izveidi. Viena no klastera prioritātēm ir fokuss uz starp-industriju sadarbību. Lai paplašinātu savu darbību, ir plānots piesaistīt jaunus sadarbības partnerus gan Latvijā, gan ārvalstīs.               

Par Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klasteri               

Klasteris tika iniciēts 2010. gadā, sadarbojoties Vidzemes plānošanas reģionam, Rīgas Stradiņa universitātei un Biotehnoloģijas un veterinārmedicīnas zinātniskajam institūtam „Sigra”. Straujāka klastera attīstība sākās 2011.gadā, kad Vidzemes plānošanas reģions nolēma piedalīties Ziemeļvalstu - Baltijas valstu mobilitātes programmas „Uzņēmējdarbība un rūpniecība” projektā un izveidoja veiksmīgu sadarbību ar Somijas un Zviedrijas pārtikas klasteriem. SIA „Valmiermuižas alus” pārstāvniecībā Rīgā tika pieņemts lēmums par biedrības „Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klasteris” dibināšanu, apstiprināti statūti un biedrības valde

Šobrīd klasterī darbojas dažādi pārtikas nozares uzņēmumi, kā arī vairākas izglītības, pētniecības iestādes un asociācijas - kopskaitā 31 dalīborganizācija no Vidzemes, Rīgas un Pierīgas. Klasteris aktīvi sadarbojas ar citām pārtikas klasteru organizācijām Baltijas jūras reģionā – Zviedrijas „Ideo Agroo Food”, Dānijas „Agro Tech”, Vācijas „FoodRegio”, Somijas „Foodwest” un ar citu nozaru klasteriem Latvijā.            


Papildu informācija: Kristaps Ročāns, projektu speciālists Vidzemes plānošanas reģionā, mob. +371 29753011 e-pasts: kristaps.rocans PIE vidzeme PUNKTS lv

17.12.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031