VPR jaunumi

3. oktobrī Cēsīs notiks projekta „Micropol - attālinātā darba centri ārpus metropoļu reģioniem” sadarbības partneru tikšanās, kurā piedalīsies Cēsu novada pašvaldības pārstāvji un reģiona uzņēmēji. Tikšanās laikā VPR projektu speciālisti stāstīs par uzņēmējdarbību Vidzemē un par reģionā īstenotu projektu „Lauku ģeomātikas informācijas sabiedrības iniciatīva PLUS (Grisi PLUS)”.

Projekta partneru un uzņēmēju tikšanos Cēsīs rīko Cēsu novada pašvaldība sadarbībā ar projekta partneri Latvijā Rīgas Tehnisko universitāti.

Vidzemes plānošanas reģiona projektu speciālists Kristaps Ročāns klātesošos informēs par uzņēmējdarbības tendencēm un perspektīvām reģionā, kā arī par Vidzemes pārtikas klasteri. Savukārt Atis Treimanis stāstīs par projekta „Grisi PLUS” labās prakses piemēriem un to ieviešanas plānu, kā arī izklāstīs reģiona pieredzi attālināta darba jomā un teritorijas pievilcības veidošanā.

„Soho solo” ir projekta „Grisi PLUS” labās prakses piemērs no Francijas, kurā, izmantojot platjoslas interneta resursus, interaktīvas kartes un citus ģeomātikas rīkus, iespējams strādāt un veikt uzņēmējdarbību attālināti no savām mājām lauku teritorijās. „Made in Galway” ir Īrijas Galvejas reģionā izveidota informācijas platforma, kurā vietējie ražotāji un pakalpojumu sniedzēji var ievietot informāciju par uzņēmumu, ražoto produktu vai sniegto pakalpojumu un uzņēmuma atrašanās vietu, tādejādi bez maksas reklamējot savu uzņēmumu. Ar interaktīvas kartes palīdzību pircēji var atrast sev interesējošo informāciju par preci vai pakalpojumu. Vidzemes plānošanas reģions ir izvēlējies šos labās prakses piemērus, lai tos piemērotu izmantošanai Vidzemē. Papildu informācija par „Grisi PLUS” šeit

Saistībā ar piektdienas tikšanos Cēsīs, 2. oktobrī Rīgā notiks projekta „Micropol - attālinātā darba centri ārpus metropoļu reģioniem” noslēguma konference „Attālinātais darbs – jaunas iespējas reģioniem”, kurā klātesošie iepazīsies ar projektā paveikto ekonomiskās aktivitātes veicināšanai lauku reģionos. Konferencē piedalīsies arī Vidzemes plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Guna Kalniņa-Priede. 

01.10.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031