VPR jaunumi

Cik gan Vidzeme ir bagāta! Bagāta ar uzņēmīgiem, drosmīgiem, radošiem, veselīgi trakiem cilvēkiem. Tas ik gadu pierādās Vidzemnieku dārza svētkos, kad tiek sumināti un izcelti labo darbu darītāji. Vidzemes plānošanas reģions ir lepns, ka jau trešo gadu, vasaras izskaņā, var teikt paldies drosmīgiem uzņēmējiem, tūrisma entuziastiem un sociāli aktīviem iedzīvotājiem, kas ar savu piemēru rāda, ka Vidzemē var. Lai gan nevienam no šiem stāstiem panākumi nav nākuši viegli un bez piepūles, tāpēc vēl jo vairāk varam būt gandarīti, ka šādu stāstu Vidzemē netrūkst.

Šogad veiksmes stāstu pulkam pievienojušies 26 jauni stāsti, katrs no sava novada. Tā kā noslēdzas struktūrfondu īstenošanas periods, šajos dārza svētkos uzsvars likts uz iniciatīvām, kas īstenotas ar struktūrfondu atbalstu. Viens no šādiem stāstiem ir loku šaušanas biedrība „Free wind archers” Pārgaujas novadā, kas piecu gadu laikā no pilnīgiem iesācējiem ir izauguši par profesionāļiem, kas piedalās sacensībās, gūst godalgotas vietas un māca citiem apgūt šīs prasmes. Vēl vairāk – viņi izgatavo profesionālu aprīkojumu gan sev, gan citiem.

Beverīnas novada Brenguļu vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs „Dzieti” Sandras Degles vadībā darbojas kopš 2011. gadā. Pa šo salīdzinoši īso laika sprīdi kolektīvs guvis ievērojamus panākumus - 2013. gada Dziesmu un deju svētku tautastērpu skatē deju kolektīvu grupā iegūta 1. vieta ar Austrumvidzemes Kusas meitu un Mazsalacas novada puišu tērpu. Šādi panākumi iespējami, pateicoties dalībai dažādos projektu konkursos un iegūts finansējums. 

Cēsis, nu, var lepoties ar kultūras galvaspilsētas titulu, kopš pilsētas centrā lepni slejas Vidzemes koncertzāle „Cēsis”. Tajā savu mājvietu atradusi arī Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas skola un Cēsu kultūras un tūrisma centrs. Valka lepojas ar savu mākslas skolu, kurā radošās prasmes attīsta bērni no Latvijas un Igaunijas. Burtniekus savukārt top ekoloģiskā koka rotaļlietas uzņēmuma „Varis Toys” paspārnē. Par veselīgu pārtiku rūpējas Amatas novada kooperatīvs „Zaļais grozs”. Starptautisku atzinību un godalgas guvis Valmieras uzņēmums SIA „Vaplro”. Šī ir tikai neliela daļa no stāstiem. Starp tiem atrodami arī A/S "Cesvaines piens", Ērgļu profesionālā vidusskola, Dikļu dziesmu svētku ekspozīcija, Līgatnes novada kroketa klubs „SigLig”, SIA „Raunas Lauktehnika” un daudzi citi. Ar visiem šī gada Vidzemes veiksmes stāstiem var iepazīties šeit.

Svētku laikā tika suminātas arī visas septiņas Vidzemes pašvaldības, kas bija pieteikušās dalībai konkursam „Eiropas gada pašvaldības 2014” - Valmieras pilsēta, Valkas novads, Smiltenes novads, Cēsu novads, Burtnieku novads, Priekuļu novads un Raunas novads. 

Pa šiem trim gadiem apkopoti vairāk kā simts stāsti no visiem Vidzemes novadiem, starp kuriem atrodami amatnieki, uzņēmēji, kultūras darbinieki, tūrisma objekti, pasākumi, pilsētas, kultūras un atpūtas iestādes un līdzīgi. Bet ar šiem dārza svētkiem jaunu stāstu meklēšana nebeidzas. Jauni stāsti, jauni piemēri ir tie, kas ļauj citiem paraudzīties uz iespējami vienkāršām lietām, vietām un cilvēkiem nedaudz citādāk un apjaust, cik tomēr lieliskā vietā, Vidzemē, dzīvojam un cik daudz iespēju šeit paveras.

Sižets par Vidzemnieku dārza svētkiem pieejams šeit. 

Informāciju sagatavoja: Marta Cekule, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste, tālr. 26609252, e-pasts; marta.cekule PIE vidzeme PUNKTS lv.

28.08.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031