VPR jaunumi

3. jūlijā SIA „Aloja-Starkelsen” uzņēmuma telpās norisinājās Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera sanāksme. Teju katrā klastera sanāksmē tiek uzņemts kāds jauns dalībnieks, arī šoreiz par pilntiesīgu klastera biedru kļuva uzņēmums „TEYA” jeb „TOK-TOK-TEA”, kas ražo dabīgas, aromātiskas un veselīgas tējas. Līdz ar „TOK-TOK-TEA” pievienošanos pārtikas klasterim, tā dalībnieku skaits sasniedzis jau ievērojamo skaitli 30.

Sanāksmes iesākumā SIA „Aloja-Starkelsen” vadītājs Jānis Garančs iepazīstināja klātesošos ar uzņēmuma darbību, izmantotajām tehnoloģijām un izveda ekskursijā pa uzņēmumu. Šādi, iepazīstot uzņēmumu un uzdodot sev interesējošos jautājumus, iespējams uzzināt sev noderīgu informāciju un dalīties pieredzē, kā arī saskatīt iespējamos sadarbības virzienus. Šajā reizē no „Aloja-Starkelsen” nāca piedāvājums par garšu laboratorijas izmantošanu klastera dalībnieku vajadzībām, lai eksperimentētu ar jaunu produktu izstrādi.

Turpinājumā klastera koordinators Kristaps Ročāns informēja par aktuālākajiem jaunumiem klastera attīstībā. Aktīvi noris darbs pie starptautisko projektu pieteikumu veidošanas. Ir izveidojušās ciešas saites ar ārvalstu partneriem un septembrī Vācijā notiks tikšanās ar projektos iesaistītajiem partneriem no Vācijas, Zviedrijas, Somijas, Polijas un Lietuvas. Šobrīd klasteris kopā ar Zviedrijas, Krievijas, Polijas un Igaunijas partneriem ir arī iesaistījies projektā par sadarbības uzsākšanu, veicināšanu ar Āzijas tirgu. Projekta pieteikumus plānots iesniegt nākošā gada pārrobežu sadarbības projektu programmu uzsaukumos.

Tā kā veiksmīgi noslēgusies studentu-uzņēmumu-augstskolu sadarbības platformas DEMOLA Latvia pirmā sezona, kuras sadarbības memorandam pievienojies arī Vidzemes plānošanas reģions, klastera biedri bija ieinteresēti iesniegt savu uzņēmumu problēmjautājumus iespējamo risinājumu radīšanai. DEMOLA strādā kā platforma, palīdzot satikties uzņēmumu un organizāciju pārstāvjiem ar studentiem, kuri vēlas strādāt un atrast radošus risinājumus reāliem nozaru izaicinājumiem. DEMOLA nodrošina darba plānu, metodiku, mentoru atbalstu, izglītojošus seminārus, lai 3 - 4 mēnešu laikā starpdisciplināra studentu grupa nonāktu līdz rezultātam.

Oktobrī klastera dalībniekiem plānotas mācības par jaunākajām pārtikas tirgus tendencēm.

Nākamā Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera tikšanās notiks starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” ietvaros septembrī.

*Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klasteris izveidots 2010. gadā. Tā mērķis ir organizēt sadarbību un zināšanu pārnesi starp uzņēmumiem, organizācijām, izglītības iestādēm, zinātniskajām un pētniecības institūcijām, nolūkā veicināt veselīgas un augstvērtīgas pārtikas ražošanas attīstību uzņēmumu un Vidzemes reģiona izaugsmei.

Klastera dalībnieku sadarbības prioritātes:

 - Augstvērtīgas un veselīgas pārtikas patēriņa popularizēšana;

 - Augstvērtīgas un veselīgas pārtikas ražošanas un tehnoloģiju attīstība un virzīšana tirgū;

 - Lokālā un starptautiskā sadarbības tīkla attīstība.

Šobrīd klasterī darbojas dažādi pārtikas nozares uzņēmumi, kā arī vairākas izglītības, pētniecības iestādes un asociācijas.

 

Papildu informācija: Kristaps Ročāns, mob. +371 29753011 e-pasts:kristaps.rocans PIE vidzeme PUNKTS lv

04.07.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031