VPR jaunumi

Pirmdien, 9.jūnijā Vidzemes plānošanas reģiona projektu vadītāja Aija Rūse piedalās konferencē „Sabiedrības veiksmīgas novecošanās izaicinājumi Latvijā”, ko organizē Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Demogrāfijas lietu apakškomisija. Paredzēts, ka konferenci atklās Saeimas budžeta  un finanšu (nodokļu) komisijas Demogrāfijas  lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks un Labklājības ministrs Uldis Augulis.

Par veiksmīgas sabiedrības novecošanas labās prakses piemēriem, izaicinājumiem un nepieciešamajām politikas izmaiņām klātesošos uzrunās deputāte Inga Vanaga, Latvijas Universitātes pētniece Baiba Bela, sociālo lietu eksperts Pēteris Leiškalns, tiesībsargs Juris Jansons, kā arī Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas un Pārresoru koordinācijas centra pārstāvji.

Lai pārrunātu konkrētus sabiedrības veiksmīgas novecošanas pasākumus, konferencē notiks paralēlas darba grupu sesijas. Konferences noslēgumā plānota darba grupu secinājumu prezentēšana. (Konferencei iespējams sekot līdzi arī tiešraidē internetā, Saeimas mājaslapā: www.saeima.lv )

Arī Vidzemes plānošanas reģions aktualizējis jautājumu par aktīvu un veselīgu novecošanu, īstenojot projektu „Senioru tūrisma attīstība nomaļos reģionos (TOURAGE)”, kas pavisam nesen novērtēts par vienu no 20 labākajiem Eiropas projektiem.

 Projekta laikā apzināti labās prakses piemēri dažādos Eiropas valstu nomaļos reģionos, lai dažus no piemēriem īstenotu arī Vidzemes reģionā. Šobrīd, sekojot Spānijā noskatītam piemēram, tiek apmācīti Amatas novada entuziasti – seniori, kas izteikuši vēlmi kļūt par tūristu pavadoņiem. Pavadoņi tūristiem stāstīs par novada tūrisma apskates objektiem, ieteiks citas labas atpūtas iespējas tuvākajā apkārtnē, bet, kas jo īpaši svarīgi - vienlaikus aktīvi un interesanti pavadīs savu brīvo laiku un dalīsies ar savām uzkrātajām zināšanām un pieredzi.  

Vairāk par projektu TOURAGE aicinām lasīt šeit

 

Papildus informācija: Aija Rūse, projekta vadītāja, Vidzemes plānošanas reģions, Mob.: +37126400288  aija.ruse PIE vidzeme PUNKTS lv;

Informāciju sagatavoja: Anita Āboliņa, Sabiedrisko attiecību speciāliste, Vidzemes plānošanas reģions, Mob.: +371 29454752, E-pasts: anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv , www.vidzeme.lv

09.06.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031