VPR jaunumi

Šodien, 28. maijā Valmierā, norisinās vērienīgs augstākās izglītības nākotnei veltīts forums „Augstākās izglītības loma 21. gadsimta Latvijā ”, kurā pulcējas viedokļu līderi – Latvijas sabiedrības pārstāvji, lai diskutētu par augstākās izglītības pašreizējo situāciju un tās nākotnes izaicinājumiem. Apzinoties augstskolas lomu reģiona attīstībai, Vidzemes plānošanas reģions cieši sadarbojas ar Vidzemes Augstskolu. Būtiski ir diskutēt par nākotnes attīstības perspektīvam, jo studentu skaits turpina kristies, daudzi dodas studēt uz ārzemēm, kas īpaši smagi atsaucas uz augstkolām reģionos. Ko darīt? Kā plānošanas reģions var iesaistīties situācijas uzlabošanā? Lai gūtu atbildes uz šiem jautājumiem, forumā piedalās arī Vidzemes plānošanas reģiona Administrācijas vadītāja Guna Kalniņa-Priede, Teritorijas plānošanas nodaļas vadītāja Ieva Kalniņa un projektu speciālists Kristaps Ročāns.

Foruma struktūra veidota no divām plenārsēdēm un diviem diskusiju paneļiem.

  • Pirmā plenārsēde un diskusijas tēma vairāk fokusēta uz augstākās izglītības reformu jautājumiem, gan tīri praktiskiem, gan konceptuāliem.
  • Otrā plenārsēde un diskusiju panelis vairāk fokusēti uz augstākās izglītības partneru viedokli par augstāko izglītību, tās lomu un nepieciešamību.

Forumā uzstāsies un diskutēs augstākās izglītības, zinātnes un darba devēju pārstāvji – LZA prezidents Ojārs Spārītis, LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš,  Organiskās sintēzes institūta direktors Ivars Kalviņš, komunikācijas un stratēģiskās attīstības plānošanas eksperts Zigurds Zaķis, LDDK un Augstākās izglītības padomes pārstāvis Vilnis Rantiņš, bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Inesis Boķis, Rektoru padomes priekšsēdētājs un DU rektors Arvīds Barševskis, LU rektors Mārcis Auziņš, LMT prezidents Juris Binde, Swedbank Vidzemes reģiona vadītāja Dace Antone, Latvijas Studentu apvienības Akadēmiskā virziena vadītāja Inguna Zariņa, kā arī Latvijas Jauno zinātnieku apvienības valdes priekšsēdētājs Egils Stalidzāns un Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš. Diskusiju moderatora lomā iejutīsies žurnālists Pauls Raudseps.

Plašāka informācija par forumu pieejama šeit.

Foruma tiešraidi var skatīties šeit. 

28.05.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031