VPR jaunumi

14. maijā, pēc Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) aicinājuma, Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) Attīstības un projektu nodaļas vadītāja Laila Gercāne piedalījās TAVA rīkotajā sanāksmē. Tikšanās mērķis bija pārrunāt iespējamos risinājumus tūrisma jomas attīstībai reģionos, jo, līdzīgi kā TAVA, VPR uzskata, ka būtiski ir veicināt tūristu interesi par reģioniem un censties viņus izvest ārpus Rīgas. Sarunās piedalījās arī Ekonomikas ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un tūrisma asociāciju pārstāvji.

Tikšanās laikā tika pārrunāta iespēja stiprināt plānošanas reģionu lomu mērķtiecīgā tūrisma attīstības veicināšanā reģionos, diskutējot par iespējamajām funkcijām un finansējuma mehānismiem to realizēšanai. Nākamā tikšanās paredzēta 6. jūnijā, lai turpinātu meklēt veiksmīgākos risinājumus un sadarbības modeļus reģionu iesaistei TAVA aktivitātēs un tūrisma attīstības procesos.

Vidzemes plānošanas reģions skaidri apzinās tūrisma nozares attīstības nozīmību reģionā, tādēļ aktīvi iesaistās ar tūrismu saistītos projektos. Tā, piemēram, ir izstrādāts tūrisma maršruts Via Hanseatica, kas savieno vairāku valstu pilsētas – Sanktpēterburgu, Narvu/Ivanovogorodu, Tartu, Valku/Valgu, Valmieru un Siguldu. Maršruts aicina doties uz vietām, kas ir ārpus lielajām pilsētām, lai izbaudītu neskartu dabu un ļautu tūristiem piedzīvot ko patiesi interesantu.

Projekts „Senioru tūrisma attīstība nomaļos reģionos” (Tourage) meklē risinājumus tūrisma attīstībai, ņemot vērā iedzīvotāju vidējā vecuma paaugstināšanos, kas nav jāuztver vienīgi kā problēma – gluži pretēji, tās var būt jaunas iespējas reģionu attīstībai. Projekta uzdevums  ir izglītot tūrismā iesaistītās puses, lai, ņemot vērā nākotnes tendences tūrismā un Eiropas labās prakses piemērus, veicinātu senioru tūrisma attīstību.

Savukārt projekts Riverways mērķis ir uzlabot apstākļus ilgtspējīga ūdenstūrisma attīstībai un paaugstināt ūdenstūrisma konkurētspēju Latvijā un Igaunijā. Līdz šim projektā labiekārtotas vairākas atpūtas vietas pie ūdeņiem, norisinājušās diskusijas par Vaidavas, Salacas, Gaujas, Amatas un Abula upju un to piegulošo teritoriju attīstības iespējām, kā arī rīkoti pieredzes apmaiņas braucieni ūdenstūrisma uzņēmējiem. 

 

Informāciju sagatavoja: Marta Cekule, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste, Tālr., +371 26609252, e-pasts: marta.cekule PIE vidzeme PUNKTS lv

15.05.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031