VPR jaunumi

Jaunieši ir būtisks resurss teritorijas attīstībai, arī Vidzemē. Izprotot jauniešu nozīmi un nepieciešamību viņus motivēt palikt reģionā, Vidzemes plānošanas reģions jau īstenojis projektu par uzņēmējdarbības veicināšanu jauniešu vidū, kā arī šobrīd ievieš projektu „Jaunieši un demokrātija”, kura uzdevums ir attīstīt jauniešu izpratni par viņu iespējām līdzdarboties sabiedrisko procesu attīstībā savā novadā, valstī un starptautiskā līmenī. Lai iepazītu un iedrošinātu aizvien vairāk jauniešu palikt Vidzemē, nebaidīties uzsākt savu uzņēmējdarbību, Vidzemes plānošanas reģions piedalās Vidzemes reģionālajā jauniešu forumā „Ievirzi Vidzemi”. Foruma mērķis ir veicināt jauniešu iniciatīvu un uzņēmējdarbību Vidzemes plānošanas reģionā. VPR pārstāv Attīstības padomes priekšsēdētājs Hardijs Vents, Administrācijas vadītāja Guna Kalniņa – Priede, uzņēmējdarbības speciālists Kristaps Ročāns, kā arī projekta „Jaunieši un demokrātija” vadītājs Ritvars Bogdanovičs.

Jaunieši, pašvaldību (tai skaitā – pašvaldību jauniešu centru), valsts un nevalstiskā sektora pārstāvji 9. un 10. maijā tiekas Vidzemes reģionālajā jauniešu forumā, lai iepazītos viens ar otru, dalītos ar savu pieredzi, dzirdētu veiksmes stāstus, veidotu sadarbību un novērtētu jauniešus kā resursu Vidzemes reģiona attīstībai.

Vidzemes reģionālajā jauniešu forumā vienuviet ir iespēja:

• satikt 100 cilvēkus, kuri domā, ka jaunieši ir resurss Vidzemes attīstībai;
• uzzināt situāciju Vidzemes plānošanas reģionā jauniešu uzņēmējdarbības un uzņēmējspējas kontekstā;
• iepazīt jauniešu veiksmes stāstus vietējā un starptautiskā mērogā;
• noskaidrot jauniešiem aktuālākās profesijas šodien un rīt;
• attīstīt radošo domāšanu un izprast sociālā uzņēmuma konceptu;
• gūt jaunu pieredzi un piedzīvot dažādību diskusijās.

 

Forumu organizē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) sadarbībā ar biedrību „Jaunatnes līderu koalīcija” un biedrības „Latvijas Sarkanais Krusts” struktūrvienību Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne (JSPA reģionālais sadarbības partneris Vidzemes un Zemgales reģionā) Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros.

09.05.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031