VPR jaunumi

12. martā Vidzemes plānošanas reģions un Vidzemes augstskola pievienojās sadarbības memorandam par starptautiskās sadarbības platformas "DEMOLA LATVIA" izveidi un attīstību Latvijā. DEMOLA ir Somijā aizsākta iniciatīva, kas aicina uz abpusēji izdevīgiem noteikumiem sadarboties uzņēmējus un dažādu nozaru/augstskolu studentus. Vidzemes plānošanas reģions ir pirmais no reģioniem, kas iesaistījies DEMOLA LATVIA tīklā, tādējādi sekmējot uzņēmēju un studentu sadarbību jaunu produktu un problēmu risinājumu īstenošanā, kā arī iegūstot jaunus sadarbības partnerus gan klastera attīstībai, gan jaunu projektu īstenošanai. DEMOLA LATVIA darbību īsteno biedrība „Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasteris”.

   

Šī platforma šobrīd jau aktīvi darbojas Somijā, Zviedrijā, Lietuvā, Ungārijā, Slovēnijā - kopā 7 vietās. Uzņēmēji tiek aicināti uzticēt studentiem risināt kādu problēmjautājumu, kas saistīts ar jaunu produktu vai pakalpojumu attīstību, savukārt studenti ar kvalificētu mentoru atbalstu strādā grupā 3-4 mēnešus. Ja rezultāts ir labs vai apmierinošs, studenti saņem iepriekš līgumā atrunāto atlīdzību. Savukārt, problēmjautājumu iesniedzējs gūst jaunus, radošus risinājumus bez finansiāla riska. Vairāk par platformu meklējiet www.demola.net.

Pievienojoties DEMOLA LATVIA, reģionam ir iespēja veidot ciešāku sadarbību ar pārējiem DEMOLA LATVIA sadarbības partneriem (augstskolas, nozaru asociācijas, klasteri, organizācijas), kā arī iesniegt reģiona uzņēmumu un pašvaldību problēmjautājumus (cases), kuru risināšanai DEMOLA LATVIA varēs piesaistīt dažādu nozaru un disciplīnu studentu komandas. Tāpat attīstot platformu, reģiona studentiem un uzņēmējiem ir iespējas ilgtermiņā attīstīt sadarbību arī ar DEMOLA tīkla starptautiskajiem partneriem, kuru starpā ir arī tādi vārdi kā NOKIA, Canon, BlackBerry un citi. Pievienojoties sadarbības platformai reģionam ir iespēja veidot plašas starpdisciplināras partnerības un īstenot inovatīvus projektus.

Pašlaik platformas „Demola Latvia” sadarbības partneru vidū ir Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasteris, Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācija, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija, Transporta un sakaru institūts, Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Liepājas Universitāte, Ventspils Augstskola, Latvijas Mākslas akadēmija, Rīgas Biznesa skola, Rīgas Stradiņa universitāte, Banku augstskola, Biznesa augstskola “Turība”, Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija, biedrība “Go Beyond”, taču arī citas organizācijas ir aicinātas pievienoties, lai veicinātu daudzpusīgu platformas iniciatīvu attīstību.

 

Zemāk pieejami paraugi no citu valstu pieredzes darbojoties DEMOLA tīklā:

 

 

 

12.03.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031