VPR jaunumi

Nav noslēpums, ka ikviena aizejošā gada nogale kultūras darbiniekiem ir ļoti aizņemts laiks, kad visa sava enerģija un laiks jāvelta citu priekam, organizējot dažādus kultūras pasākumus. Pateicībā par ieguldīto darbu, Vidzemes plānošanas reģions saviem kultūras darbiniekiem organizēja semināru „Spēcīga komanda, vesels ES pats”, ko vadīja izaugsmes treneris Andžejs Reiters.  

Seminārā ar lekcijas un atraktīvu vingrinājumu palīdzību klātesošajiem tika parādīts, cik nozīmīgs ir vienots un radošs kolektīvs, kurā viens otru labi pazīst un saprot no pusvārda. Liela nozīme jāpiešķir spējai uzticēties citiem, ļauties notikumiem un no jebkuras neveiksmes vai kļūdas mācīties, neturot aizvainojumu.

A.Reiters uzsvēra, ka šis cilvēcei ir laiks, ko var raksturot kā „kāpšanu kalnā” – viss notiek paātrinājumā, tāpēc liekas, ka ir īpaši grūti un smagi. Bieži tiekam iesaistīti dažādos konfliktos, jūtamies slikti, taču treneris aicina ikvienu konfliktu uzskatīt kā mācību stundu – visbiežāk mums pāri dara nevis konkrētais cilvēks, bet gan pati situācija. Ikvienā, pat sev netīkamā cilvēkā ir iespējams ieraudzīt kādu labu īpašību – tā arī ir izeja no sarežģītām situācijām. Ne vienmēr viss ir jāizprot, reizēm pietiek pieņemt situāciju un notikumus kādi tie ir, „pateikties” par mācību un doties tālāk savā ceļā. „Ikviens cilvēks ir jāpieņem tāds, kāds viņš ir, pat ja tu nekādi nevari viņu izprast. Tas, protams, nenozīmē, ka tas cilvēks tev obligāti ir jāprec, ” smejoties piebilst A.Reiters.

Kultūras darbinieki klausījās interesantas atziņas par t.s. „zebras strīpām” ikdienā, kad veiksmes mijās ar neveiksmēm. A.Reiters skaidro, ka viss dzīvē iekārtots loģiski – mēs atrodamies lidojumā pirms lieliem pārbaudījumiem, jo smeļamies enerģiju, lai tos pārdzīvotu. Savukārt pēc lielā pārbaudījuma ir nepieciešams atkal emocionāls kāpums, jo ķermenim jāsaņem papildus enerģijas deva, lai visu slikto atstātu pagātnē. Taču pozitīvā ikvienā cilvēkā ir vairāk nekā negatīvā, un tas ir pats svarīgākais.

„Galvenais, kas cilvēkam jāapgūst, ir māka pārslēgties no vienas darbības uz citu. Kad viena lieta pabeigta, jāprot pagriezties pret nākamo un neturpināt dzīvot iepriekšējā vai kaut kur pa vidu. Tā cilvēks nodrošina to, ka viņš nav ievainojams.” /Andžejs Reiters/

Vidzemes plānošanas reģions regulāri organizē dažādus vērtīgus seminārus, arī kultūras darbiniekiem. Ja vietu skaits atļauj, ikviens interesents ir mīļi gaidīts uzzināt ko jaunu un noderīgu savai ikdienas dzīvei un profesionālajai darbībai. Pieteikties semināriem iespējams Vidzemes plānošanas reģiona mājaslapā www.vidzeme.lv , sadaļā „ Semināri VPR”. Aicinām sekot līdzi informācijai!

 

Papildus informācija: Olita Landsmane, kultūras koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā, Mob.t. +371 29171020, E-pasts: olita.landsmane PIE vidzeme PUNKTS lv

Informāciju sagatavoja: Anita Āboliņa, Sabiedrisko attiecību speciāliste, Vidzemes plānošanas reģions, Mob.: +371 29454752, E-pasts: anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv , www.vidzeme.lv

03.02.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031