VPR jaunumi

15. novembrī Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldību vadītāji un vairāki uzņēmēji viesosies Pleskavā (Krievijā), lai tiktos ar Pleskavas rajona administrācijas pārstāvjiem un uzņēmējiem. Brauciena mērķis ir iepazīties ar abu pušu pieredzi uzņēmējdarbībā un veicināt pārrobežu uzņēmēju sadarbību dažādās nozarēs, kā arī pārrunāt pašvaldību darba organizāciju. 
 
Tuvojoties teritoriālajai reformai Krievijā, Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldību pārstāvji aicināti pastāstīt par Latvijas pieredzi formējoties novadiem, šī procesa ieguvumiem un riskiem. Paredzēts, ka atsevišķā apaļā galda diskusijā piedalīsies arī uzņēmēji, lai meklētu kopējas sadarbības iespējas un iepzīstos ar aktuālāko uzņēmējdarbības jomā katrā valstī. Vidzemes plānošanas reģionu pārstāvēs uzņēmēji, kuri darbojas pārtikas rūpniecībā, kokrūpniecībā, arī celtniecības nozarē un galdniecībā. Pēc sarunām Pleskavas uzņēmēji aicinās vidzemniekus iepazīties ar saviem uzņēmumiem klātienē. 
 
Vizītes noslēgumā, par godu LR Neatkarības 95. gadadienai un Latvijas Konsulāta Pleskavā 20. gadadienai, notiks svinīgs pasākums Pleskavas filharmonijā, kurā papildu svinīgām svētku uzrunām notiks arī Raimonda Paula koncerts. Pasākumu organizē Latvijas Republikas konsulāts Pleskavā un konsule Irēna Putniņa sadarbībā ar Vidzemes plānošanas reģionu. 
 
Tikšanās un pārrobežu sadarbības veicināšanas iniciators ir Vidzemes plānošanas reģions, jo jau pagājušā gada rudenī līdzīgs pieredzes apmaiņas brauciens notika uz Sanktpēterburgu (Krievija). Noslēdzoties „Vidzemes dienām Sanktpēterburgā”, tika noslēgti savstarpējās sadarbības līgumi starp Vidzemes plānošanas reģiona un Sanktpēterburgas apriņķa uzņēmumiem, piesaistot projektu īstenošanai Krievijas Federācijas finanšu līdzekļus. 

14.11.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031