VPR jaunumi

Ir noslēgusies Valmieras autoostas rekonstrukcija. Tagad Valmieras iedzīvotāji un tās viesi varēs izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus mūsdienīgā un labiekārtotā ēkā, kas kalpo arī kā veiksmīgs pilsētvides infrastruktūras objekts. Lai sveiktu „VTU Valmiera” ar labi padarītu darbu, 18. oktobrī uz autoostas atklāšanu devās arī Vidzemes plānošanas reģiona Administrācijas vadītāja Guna Kalniņa – Priede un sabiedriskā transporta pakalpojumu un plānošanas nodaļas vadītāja p.i. Lotārs Dravants.

Guna Kalniņa – Priede: „Vidzemes plānošanas reģions ir gandarīts, ka šajos finansiāli spiedīgajos apstākļos, kādi ir satiksmes nozarē, Valmiera ir spējusi uzcelt šādu brīnišķīgu objektu, kas kalpos visiem reģiona iedzīvotājiem. Mēs, iedzīvotāji, to tiešām esam pelnījuši. Ceram, ka tajās pilsētas, kurās šobrīd ir liela transporta plūsma, arī tiks meklēti risinājumi, lai ikviens pasažieris justos gaidīts un vēlētos atbraukt vēlreiz. Valmieras piemērs rāda, ka Vidzemē ceļš tiešām ved augšup!”


Autoosta projektēta tā, lai iedzīvotājiem un pilsētas viesiem nodrošinātu ērtu un pieejamu vidi sabiedriskā transporta pakalpojumu izmantošanai. Ēka ir energoefektīva un īpaši domājot par pasažieru ērtībām, ārpusē izbūvēts neliels jumts, kas pasargā pasažierus no nokrišņiem. Autoostas pirmajā stāvā izvietota pasažieru uzgaidāmā zāle, kases telpas, bagāžas glabātuve, sanitārais mezgls. Otrajā stāvā iekārtotas telpas autoostas darbiniekiem un atpūtas telpa autobusu vadītājiem. Ēkā tiks izvietots pasts, neliela kafejnīca un varēs iegādāties laikrakstus un žurnālus.

Zīmīgs ir fakts, ka oktobrī notikusi arī pati pirmā autoostas atklāšana.

Apsveicam!

 

Informāciju sagatavoja: Marta Cekule, Sabiedrisko attiecību speciāliste, Vidzemes plānošanas reģions, Mob.: +371 26609252, E-pasts: marta.cekule@vidzeme.lv ,www.vidzeme.lv 

 

Informācijas avots: www.vtu-valmiera.lv

18.10.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031