VPR jaunumi

Ar atraktīvu Gulbenes tūrisma piedāvājuma izrādīšanu aizsākās Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldību tūrisma koordinatoru sanāksme, kura, kā allaž, pulcēja kuplu skaitu dalībnieku. Šoreiz pie sevis aicināja Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs, tā direktore Iveta Kovtuņenko un tūrisma speciāliste Laura Lulle. Sanāksmes ik reizi notiek citā vietā, lai tūrisma koordinatori iepazītos ar kaimiņu novadu tūrisma piedāvājumiem un varētu par tiem pastāstīt arī interesentiem.

Sveicot tūrisma koordinatorus Gulbenes pusē, pasākuma dalībniekus sveica Gulbenes novada pašvaldības priekšsēdētājs un Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja vietnieks Nikolajs Stepanovs , novēlot ikvienam nest savu pašvaldības vārdu pasaulē un aicinot neskopoties ar pieredzi un dalīties tajā ar kaimiņiem, jo tieši no kaimiņiem mēs daudz ko varam mācīties un sadarbības vārdā daudz sasniegt!

Klātesošos par aktualitātēm tūrisma nozarē informēja Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma koordinatore Ilze Liepa, daloties ar Ekonomikas ministrijas Latvijas Tautsaimniecības padomes tūrisma komitejas sēdēs pārrunāto. Līdztekus, piemēram, jautājumiem par naktsmītņu kvalitātes kritērijiem un ceļazīmju jauno standartu, ko plānots drīz apstiprināt, spraigs darbs norit pie Latvijas tūrisma pamatnostādņu 2014.-2020.gadam. Tūrisma komitejas sēdēs notiek dokumenta pārspriešana, sniedzot iespēju arī plānošanas reģionu pārstāvjiem izteikt priekšlikumus un iestrādāt dokumentā savus papildinājumus. Tā kā joprojām ir iespējams izteikt savus komentārus par līdz šim sagatavotā dokumenta versiju, tūrisma koordinatore I.Liepa aicināja ikvienu vēlreiz pārlasīt dokumentu un nosūtīt ieteikumus, ja saskata nepieciešamību ko labot vai papildināt.

Vēlāk pasākuma gaitā tūrisma koordinatori tika iepazīstināti ar Vidzemes plānošanas reģiona projektiem tūrisma jomā. Sanāksmes dalībniekiem tika stāstīts par iespējām sadarboties ar plānošanas reģionu gan šo, gan arī citu potenciālo projektu īstenošanā.

Klātesošajiem interesēja arī Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centra darbības principi, šāda statusa priekšrocības salīdzinot ar tradicionālu tūrisma informācijas centru. Tāpat tūrisma koordinatoriem tika dota iespēja dalīties ar paveikto un sasniegto savā pašvaldībā vasaras tūrisma sezonā.

Vidzemes plānošanas reģions pateicas Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centram un tā darbiniekiem par sirsnīgo un atraktīvo uzņemšanu, novēlot īstenot visas iecerētās idejas!

 

Informāciju sagatavoja: Anita Āboliņa, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste, anita.abolina PIE vidzeme PUNKTS lv ; mob.t.29454752

17.10.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031