VPR jaunumi

Šodien, 4. septembrī, projekta „Foodart” ietvaros Valmierā viesojas poļu uzņēmēju un lauksaimnieku grupa 26 cilvēku sastāvā. Konkrētās vizītes mērķis ir pieredzes apmaiņa vietējo pārtikas produktu grozu izveides, atbalsta un konkurētspējas veicināšanas jautājumos. Lai iepazīstinātu viesus ar Vidzemes plānošanas reģiona darbību un Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera attīstību un darbības principiem, uz tikšanos aicināts arī Vidzemes plānošanas reģiona uzņēmējdarbības attīstības speciālists Kristaps Ročāns.

"Foodart" projekta mērķis ir veicināt mājās ražoto „īpašo” kulinārijas produktu konkurētspējas attīstību un atpazīstamību Dienvidigaunijas reģionā Igaunijā un Vidzemes reģionā – Latvijā.  Projektu īsteno SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) kopā ar partneriem Põlvamaa apriņķa (Igaunijā) Attīstības centru, Tartu Lauksaimniecības universitāti un Siguldas pilsētas domi sadarbojas Igaunijas-Latvijas pārrobežu projektā FOODART. Vidzemē projekta realizētāji ir LLKC Pierīgas un Valmieras konsultāciju biroji. Projektā iesaistīti arī vairāki Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera biedri.

Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera mērķis ir organizēt sadarbību un zināšanu pārnesi starp uzņēmumiem, organizācijām, izglītības iestādēm, zinātniskajām un pētniecības institūcijām, nolūkā veicināt veselīgas un augstvērtīgas pārtikas ražošanas attīstību uzņēmumu un Vidzemes reģiona izaugsmei.

Klastera dalībnieku sadarbības prioritātes:

 - Augstvērtīgas un veselīgas pārtikas patēriņa popularizēšana;
 - Augstvērtīgas un veselīgas pārtikas ražošanas un tehnoloģiju attīstība un virzīšana tirgū;
 - Lokālā un starptautiskā sadarbības tīkla attīstība.

Šobrīd klasterī darbojas dažādi pārtikas nozares uzņēmumi, kā arī vairākas izglītības, pētniecības iestādes un asociācijas. 

04.09.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031