VPR jaunumi

Augusta vidū Vidzemes plānošanas reģiona un Lejasreinas departamenta sadarbības ietvaros Vidzemē viesojās Vogēzu kluba federācijas pārstāvji no Francijas – federācijas prezidents Remi Eri (Rémy HERRY) un sekretārs Marsels Guts (Marcel GUTH).

Vizītes galvenais mērķis bija dalība seminārā par kājāmgājēju tūrismu Vidzemē, kas 16. augustā tika organizēts Veclaicenes pagastā Starpreģionu sadarbības programmas Interreg IVC programmas projekta „TOURAGE” ietvaros sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi. Ņemot vērā senioru skaita pieaugumu Eiropā, svarīgi attīstīt senioriem draudzīgus tūrisma veidus, tai skaitā kājāmgājēju tūrismu. Semināra laikā Vogēzu kluba pārstāvji iepazīstināja ar viņu izveidoto taku marķēšanas metodi, pēc kuras jau 2012. gadā Alūksnes novada Veclaicenes pagastā tika nomarķētas vairākas takas, to skaitā Ilgāja-Peļļu dabas taka. Seminārā piedalījās Vidzemes pašvaldību tūrisma speciālisti, Dabas aizsardzības pārvaldes, Vidzemes plānošanas reģiona, VAS «Latvijas Valsts meži» un «Igaunijas Valsts meži» (RMK), VARAM un Vidzemes augstskolas pārstāvji. Semināra dalībnieki aktīvi diskutēja par iespējām Vidzemē izveidot vienotu kājāmgājēju taku tīklu, izmantojot vienotu marķēšanas sistēmu. Vidzemes plānošanas reģions jau tuvākajā laikā šo jautājumu pārrunās Vidzemes pašvaldību tūrisma koordinatoru sanāksmē.

17. augustā Vogēzu kluba pārstāvji piedalījās „Pārgājienos ar garšu” Veclaicenes pagastā, kur viņiem bija iespēja iziet 9,5 km garo Peļļu taku gar 7 ezeriem, divreiz šķērsojot Latvijas-Igaunijas robežu un mielojoties ar malēniešu lauku labumiem.

Tāpat arī viņi viesojās Dabas aizsardzības pārvaldes birojos gan Siguldā, gan Salacgrīvā, kur iepazinās ar Dabas aizsardzības pārvaldes darbību un apmeklēja gleznainākās apkārtnes aizsargājamās teritorijas.

Jau kopš 2010. gada Vidzemes plānošanas reģiona un Francijas Lejasreinas departamenta sadarbības līguma ietvaros Vogēzu kluba pārstāvji dalās pieredzē ar Latvijas speciālistiem kājnieku maršrutu ieviešanā un marķēšanā.

28.08.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031