VPR jaunumi

Vidzemnieki ir gardēži – par to varēsiet pārliecināties, ja apmeklēsiet Vidzemes stendu izstādē Riga Food 2013. Vidzemnieki savā gardumu grozā līdzi būs paņēmuši gan Lubānā kūpinātas zivis, gan pēc īpašām vecmāmiņas receptēm gatavotas olu nūdeles EkoMako, gan Inamammas pelmeņus, gan Lucky pumpkin ražotās sulas, nektārus un biezeņus. Izstādes baudītājiem piedāvāsim arī tradicionālos gardumus – Rožkalnu, z/s „Jaunkalēji”  un Madonas maizi, medu no Andra Zepa, Imanta Dauksta, Annas Kļaviņas un SIA „NG līnija” bišu dravām. Vidzemnieki piedāvās septiņpadsmit dažādus sierus, kas tapuši z/s „Kalna Pakalnieši”, SIA „MŪ siers” un Lazdonas piensaimniekā, gardus gaļas produktus no SIA „Āma” un z/s „Lejas Kaļļi”, kā arī īpaši maigo truša gaļu no SIA „TD Sveķi”. Vidzemes stendā varēs nobaudīt arī īpašo z/s „Kronīši” ražotos dārzeņu konservus un  tomātu pastu, kas tiek ražota pēc pavāra Mārtiņa Sirmā izstrādātās receptes.

Saldumu mīļotāji varēs baudīt arī z/s „Jāņkalni” sukādes un ievārījumus, z/s „Gundegas” lielogu dzērvenes un piemājas saimniecībā „Lielkalni” gatavotos sīrupus, želejas, džemus, ievārījumus, marmelādes un tējas. Gardas kūkas stenda apmeklētājiem būs izcepušas saimnieces no SIA „Vinetas un Allas Kārumlādes”, SIA „Gardums” un konditorijas „Pie Dačuka”. Lai arī pašiem izdotos gardas kūkas, z/s „Kaņepītes” saviem apmeklētājiem piedāvās dažādus graudu izstrādājumus – miltus, auzu pārslas, klijas.

SIA „Perfecto” un SIA „MarLieJ” piedāvās stenda apmeklētājiem sēkliņu gardumus un šķiedrvielu produktus, varēs nobaudīt arī Dabas spēka produkciju un  z/s „Adzelvieši” tapušo kaņepju aizdaru.

Jautrās ballītēs vai skumjos vakaros jūs iepriecinās ābolu čipši no SIA „Vecpāpani” vai Gogelmogela plombīrs, bet atgūt veselību un sirdsmieru palīdzēs IK „55 mārītes” pļavu tējas.

Sirdi un prātu izstādes apmeklētājiem palīdzēs sasildīt Siguldā tapušie Zilver vīni. Stenda apmeklētājus sagaida arī iepazīšanās ar Ķirbja nopūtu, Ņipro mistru un Vakara ekstraktu no SIA „Veselības laboratorija”.

Par viesu labsajūtu 5. septembrī plkst.16.00 gādās slavenās Gulbenes bufetčicas - trīs ļoti ekstravertas būtnes – Inetačka, Aņečka un Eģitačka, kas visu savu mīlestību dāvā Stancijas Bufetas apmeklētājiem. Dāmām piemīt Gulbenes novadam netipisks akcents, iespaidīgs ārējais veidols un mīlestības pilnas acis. Bufetnieces prot ne tikai „smuki iznesties” savā bufetē vai bānīša restorānvagonā, bet arī dodas izbraukumos, lai plaši reklamētu Gulbenes novadu, tā raksturīgākos ražojumus un viņu pašu neatkārtojamās speķmaizītes un šmakovciņu.

Savukārt 7. septembrī plkst. 12.00 pie Vidzemes stenda būs iespēja nobaudīt Kocēnu novada „patriotiskos plāceņus”, kurus gatavos saimniece Inese Mangule.

Visus Vidzemnieku sagatavotos gardumus varēs nogaršot un arī nopirkt.

Uz tikšanos Vidzemes gardumu stendā no 4.-7. septembrim.

 

Papildu informācija: Ina Miķelsone, Vidzemes plānošanas reģions, mob. +371 29289487, e-pasts: ina.mikelsone PIE vidzeme PUNKTS lv

23.08.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031