VPR jaunumi

Vasara Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera dalībniekiem iesākusies aktīvi, jo, kā zināms, tieši vasara ir pļaujas laiks gan zemniekiem, gan ražotājiem, kad ir iespēja piedalīties dažādos tirdziņos, izstādēs, kuros prezentēt sevi un savu produkciju. Vasara iesākās arī ar jauna dalībnieka, Z/S „Jāņakalni”, uzņemšanu klasterī, ko atzinīgi novērtēja citi dalībnieki, norādot, ka katrs jaunais ražotājs ir ieguvums klasterim. Tāpat klastera koordinators Kristaps Ročāns tikās ar citu pārtikas klasteru pārstāvjiem Zviedrijā, Zviedrijas pārtikas klastera „IDEON Agro Food” un Somijas pārtikas attīstības klastera kopīgi organizētājā „BSR Food Cluster Network” partneru tikšanās sanāksmē.

28. maijā notika kārtēja klastera dalībnieku tikšanās, kuras laikā dalībnieku pulkā tika uzņemta zemnieku saimniecība „Jāņakalni”. Tikšanās laikā tika pārrunāti būtiskākie secinājumi pēc aprīlī aizvadītās konferences „Starpnozaru sadarbība veselīgai Vidzemei”. Nolemts, ka prezentējot klasteri, nepieciešama izvērstāka un plašāka informācija par klastera dalībniekiem. Tāpat jau radušās idejas par jaunas kvalitātes zīmes izstrādi.  Klastera biedri arī informēja par savstarpējās sadarbības iniciatīvām, jo jaunu kopīgi izstrādātu produktu attīstība un virzība tirgū ir viena no klastera darbības prioritātēm. Tikšanās noslēgumā tika apzinātas klastera dalībniekiem interesējošās un nepieciešamās mācību tēmas, kas ir par jaunākajām marketinga tendencēm, zīmolvedību un produktu mārketingu, par ekoloģisko pārtiku, ES regulām par pārtikas riskiem, kā arī dalībnieki ir ieinteresēti pieredzes apmaiņas semināros.

13. jūnijā Zviedrijā, Lundā, notikušajā seminārā tika gūta vērtīga informācija par būtiskākajiem Zviedrijas un Somijas pārtikas tirgus rādītājiem un tendencēm pārtikas nozarē, kas apkopotā veidā tiks nodota pārtikas klastera dalībniekiem. Nodibināti vērtīgi kontakti ar Somu pilotprojekta uzņēmējiem, kā arī jaunajiem BSR Food klasteru sadarbības tīkla partneriem no Dānijas.

„BSR Food house” projekta ideja ir ar pārtikas klasteru sadarbības starpniecību izstrādāt pakalpojumu piedāvājumu pakas pārtikas ražotājiem, lai palīdzētu tiem vieglāk integrēties Baltijas jūras reģiona pārtikas tirgū. Šāda projekta nepieciešamību Vidzemes augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera pārstāvji ar Zviedrijas partneriem pārrunāja tikšanās laikā šī gada februārī Rīgā. Jūnija tikšanās laikā Zviedrijā, BSR Food  sadarbības tīkla partneri vienojās par pieciem tematiskajiem pakalpojuma paku modeļiem, programmām, uz kurām tiek gatavots projekts un projekta izstrādes laika plānu, atbildībām. Visu sadarbības partneru nākamā tikšanās gaidāma 2013. gada 10. - 11.septembrī,Rīgā.

Jau pavisam drīz, 18. jūlijā, gaidāms Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūta 100 gadu jubilejas svinības, kuru ietvaros notiks „Lauku dienas”. Šajā pasākumā dalību ņems arī atsevišķi klastera dalībnieki, kas prezentēs savu produkciju. Visi laipni aicināti iepazīties, nogaršot un iegādāties klastera dalībnieku augstvērtīgo un veselīgo produkciju.

Uz tikšanos!

Papildu informācija: Kristaps Ročāns, uzņēmējdarbības attīstības speciālists ES struktūrfondu informācijas centra Tehniskās palīdzības projektā 2012.-2013. gadam, mob.tel.: +371 29753011, e-pasts: kristaps.rocans PIE vidzeme PUNKTS lv

08.07.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031