VPR jaunumi

Aizvadītās nedēļas izskaņā Vidzemes plānošanas reģiona pārstāve Dagnija Ūdre piedalījās Latvijas - Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020. gadam Apvienotās programmēšanas komitejas pirmajā sanāksmē, kas notika Pasaules tirdzniecības centrā, Maskavā, Krievijā. Sanāksmes galvenais mērķis bija uzsākt abu valstu diskusijas par jaunās Latvijas - Krievijas pārrobežu sadarbības programmas sagatavošanas gaitu, kā arī tematiskajām prioritātēm un stratēģisko projektu priekšlikumiem.

Abas valstis vienojās jaunajā programmā atbalstīt šādas tematiskās sadarbības jomas:

1) Veicināt pārrobežu kustību (infrastruktūra, IT risinājumi, drošība, transports);

2) Uzlabot reģiona konkurētspēju un veicināt biznesa attīstību (MVU attīstība, uzņēmējdarbības vide, pārrobežu kooperācija un eksportspēja);

3) Ilgtspējība dabas resursu izmantošana (dabas aizsardzība, enerģijas efektīva izmantošana, tūrisms, pieredzes apmaiņa).

Arī Latvijas pārstāvji iesniedza savus priekšlikumus stratēģisko projektu idejām, kas, galvenokārt, ir saistīti ar robežpārejas punktu infrastruktūru, kā arī uzņēmējdarbības vides attīstību.

Galīgais lēmums par tematiskajām prioritātēm tiks pieņemts nākamajā sanāksmē, kas notiks šī gada septembra mēnesī, Latvijā. Augustā un septembra pirmajā pusē plānošanas reģionos tiks rīkoti semināri, lai uzklausītu un apspriestu priekšlikumus jaunajai programmai.

Plānotā jaunās programmas teritorija Latvijā ir Vidzemes un Latgales plānošanas reģioni kā attiecināmās teritorijas, bet Kurzemes, Zemgales un Rīgas plānošanas reģioni – papildu teritorijas. Arī Krievijas puse programmas teritoriju nepaplašinās un tajā, kā iepriekš, ietilps Pēterburga, Pleskavas un Ļeņingradas apgabali.

Sanāksmē no Latvijas piedalījās Apvienotās programmēšanas komitejas pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), Latgales plānošanas reģiona un LR Ārlietu ministrijas. Krieviju pārstāvēja delegāti no Reģionālās attīstības ministrijas, Ārlietu ministrijas, kā arī komitejas locekļi no Pēterburgas, Pleskavas un Ļeņingradas apgabaliem. Sanāksmi vadīja Sergejs Aristovs, Krievijas Federācijas Reģionālās attīstības ministrijas Valsts sektora programmu Koordinācijas departamenta direktors.

 

Papildu informācija: Dagnija Ūdre, Projektu vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, mob.: + 371 29219477, e-pasts: dagnija.udre PIE vidzeme PUNKTS lv.  

28.06.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031