VPR jaunumi

2013. gada maija nogalē Lejareinas departamenta koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā Rūta Vasermane pavadīja SIA „Valmieras ūdens” pārstāvi Agnesi Pūcīti pieredzes apmaiņas braucienā uz bērnu zinātnes centru „Le Vaisseau” Strasbūrā, Francijā, lai gūtu pieredzi zinātnisku ekspozīciju veidošanā, nodarbību organizēšanā un informatīvu materiālu sagatavošanā par ūdens tematiku.

Bērnu zinātnes centrā „Le Vaisseau” brauciena dalībnieki tikās ar tā direktoru, apskatīja ekspozīcijas un uzzināja centra nākotnes attīstības plānus tieši ūdens tematikas jomā. Zinātnes centra darbinieki dalījās ar ieteikumiem eksponātu izvēlē un izvietošanā, kā arī sniedza padomus, kā ieinteresēt bērnus apkārtējās pasaules izzināšanā.

„Valmieras ūdens” pārstāve viesojās arī citās ar vides izglītību saistītās organizācijās, piemēram, Strasbūras universitātes izveidotajā struktūrvienībā „Zinātnes dārzs”, Alzasas reģiona dabas un apkārtējās vides izzināšanas asociācijā (ARIENA), kā arī Ūdens piegādes un attīrīšanas uzņēmumu apvienībā (SDEA). Šo apmeklējumu laikā bija iespēja iepazīties ar organizāciju veidoto komunikāciju par ūdens resursu efektīvu izmantošanu gan sabiedrības informēšanai, gan izglītošanai. Nozīmīga pieredze tika gūta Strasbūras universitātes „Zinātnes dārzā”, kur šī gada tēma ir ūdens. Viņi iepazīstināja brauciena dalībniekus ar plānotajām izstādēm, konferencēm un citiem ūdens tematikai veltītiem pasākumiem.

SIA „Valmieras ūdens” šajā gadā plāno izveidot vides izglītības klasi, kurā tiks izvietota ekspozīcija ar un par ūdenssaimniecības vēstures eksponātiem. Jau vairākus gadus uzņēmums piedāvā interesentiem trīs veida izzinoši izglītojošas ekskursijas. Vides izglītības klase papildinās gan ekskursiju saturu, gan dos iespēju uzzināt papildus informāciju. Saskaņā ar uzņēmuma Attīstības stratēģiju, plānots rast iespēju īstenot ideju par reģionālu ūdens izglītības centru Vidzemē.

Vizīte norisinājās Lejasreinas departamenta padomes un Vidzemes plānošanas reģiona sadarbības ietvaros. 

18.06.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031