VPR jaunumi

Maija nogalē Drabešu pagasta viesu namā "Eglaines" notikušais seminārs – diskusija “Vietējo pašvaldību loma sieviešu uzņēmējdarbības veicināšanā” pulcēja Vidzemes uzņēmējas, pašvaldību un dažādu organizāciju pārstāves, kuras izvērtēja reģionā esošās uzņēmējdarbības atbalsta iespējas, kā arī dalījās savā dzīves un darba pieredzē.

Par dzīves gājumu un vērtīgām atziņām, kā gūt panākumus savā darbības jomā, stāstīja biedrības „Lietišķo sieviešu apvienība” valdes priekšsēdētāja Irīna Pētersone, Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra vadītāja Sarmīte Vīksna un nodibinājuma „Vides risinājumu institūts” izpilddirektore Inese Suija-Markova.           

Uzņēmējdarbības atbalstam pašvaldībās ir dažādas iespējas – mentoringa programmas, kursi un apmācības, sadarbības pasākumi, mūžizglītības programmas un Eiropas Savienības fondu līdzfinansēti atbalsta instrumenti. Par uzņēmējdarbības iespēju stiprajām un vājām pusēm tikšanās laikā stāstīja uzaicinātās runātājas.   

Kā pauda Sarmīte Vīksna: „Informācija un metodika ir ceļš, kā caur izglītību iespējams nodrošināt zināšanas.” Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra uzdevums ir veicināt uzņēmējdarbību, sniedzot nepieciešamos mūžizglītības pakalpojumus.  Liels ieguvums pašvaldībai ir kompetenču centra esamība, jo uzņēmējam ir svarīga iespēja apmācīt savus darbiniekus uzņēmuma tuvumā.             

Savukārt Irīna Pētersone klātesošās iepazīstināja ar mentoringa programmu, labdarības un sadarbības pasākumu priekšrocībām, un savu neatkārtojamo dzīves pieredzi, darbojoties atšķirīgās darba vietās un uzņēmumos – skolā, vakartērpu nomā, aksesuāru dizainā, nekustamā īpašuma tirdzniecības jomā un biedrībā „Lietišķo sieviešu apvienība”.  

Bet Inese Suija-Markova semināra dalībnieces mudināja nebaidīties savas idejas stāstīt apkārtējiem, jo reti kurš tās var īstenot. Zināšanu un tehnoloģiju pārnese ir jāpielāgo katrai situācijai individuāli. Vērtīgi ir doties ārpus sava ierastā lauciņa, skatīties, klausīties un runāties, jo tas ir ceļš uz izzināšanu.    

       
Irīna Pētersone stāsta par savu darbošano biebrībā "Lietišķo sieviešu apvienība".

Semināru - diskusiju „Vietējo pašvaldību loma sieviešu uzņēmējdarbības veicināšanā” organizēja Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru Baltijas jūras reģiona 2007 – 2013 programmas projekta „Innovative Small and Medium Enterprises gy Gender and Age” ietvaros.

04.06.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031