VPR jaunumi

Maija beigās Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) projektu vadītājs Gatis Teteris devās uz Naukšēniem, lai piedalītos „Eiropa pilsoņiem” projekta „ORG.EU” organizētajā pasākumā „Bioloģiskā lauksaimniecība – solis pretī atbildīgai Eiropas Savienībai”.  VPR projektu vadītājs klātesošos informēja par jau realizētā projekta „Koksnes enerģija un ekoloģiski tīras tehnoloģijas” rezultātiem, uzsverot koksnes resursu un meža ilgtspējīgas apsaimniekošanas lietderību.

Kā atzīst VPR projektu vadītājs G.Teteris: „Projekts par koksnes enerģijas izmantošanu Vidzemes plānošanas reģionā bija ļoti veiksmīgs. Tā kā pamatā projekts ir par ilgtspējīgu koksnes enerģijas ieguvi, tās pārstrādi un siltuma ražošanu Vidzemes plānošanas reģionā, auditorijas interese par īstenoto projektu bija liela. Īpaši ieinteresējām klātesošos meža kooperatīva valdes pārstāvjus no Francijas.”

Pasākuma laikā klātesošie tika informēti gan par politikas plānošanas dokumentiem, kas radīti projekta ietvaros, lai veicinātu ilgtspējīgu koksnes enerģijas lietošanas attīstību, gan par vērtīgo pieredzes apmaiņu, kurā gan Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldību pārstāvji, gan ar koksnes nozari saistītie uzņēmumi un mācībspēki cēla savu zināšanu kapacitāti, lai atgriežoties no Zviedrijas un Igaunijas gūtās zināšanas pielietotu savā ikdienā. Jāpiebilst, ka projekta laikā tika izveidota apmācību programma par koksnes ilgtspējīgu izmantošanu siltumražošanā, kā arī divās Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldībās tika veikta arī siltumražošanas sistēmas analīze, izveidojot un īstenojot rīcības plānu, kā mazināt sociālekonomisko spriedzi novadus, ieviešot izmaiņas siltumražošanas procesos.

Pasākuma laikā tika pārrunāti arī dažādi ar bioloģiju un ekoloģiju saistīti jautājumi. Pasākums pulcēja starptautiskā projekta „ORG.EU” partnerus no Austrijas, Vācijas, Francijas, Horvātijas un Itālijas.

31.05.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031