VPR jaunumi

21. novembrī Vidzemes inovāciju un uzņēmējdarbības centrā aizvadīta Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes sēde, kurā tās dalībnieki apstiprināja reģiona izstrādātās vadlīnijas ūdensceļu attīstībai un efektīvai energoplānošanai.

Sēdes diskusijās piedalījās Vidzemes pašvaldību vadītāji un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji – Attīstības nodaļas vecākā eksperte Veronika Jurča un juriskonsults Aivars Cibuļskis.    

Vidzemē ir atrodams ievērojams iekšējo ūdeņu resurss, upes – Gauja un Salaca, ezeri - Lubāns un Burtnieks, un daudzas citas ūdenstilpes. Lai uzlabotu ūdensteču izmantošanu un apsaimniekošanu, Vidzemes plānošanas reģions projekta „Ūdensceļi attīstībai“ (Waterways Forward) ietvaros ir izstrādājis vadlīnijas. Savukārt Vidzemes plānošanas reģiona projektu speciālists Gatis Teteris uzsvēra efektīvas un ilgtspējīgas energoplānošanas nepieciešamību pašvaldībās. Lai to paveiktu, projekta „Koksnes enerģija un ekoloģiski tīras tehnoloģijas“ (Woodenergy and Cleantech) ietvaros ir izveidotas vadlīnijas, kuras palīdzēs vietējām pašvaldībām efektīvi plānot un izmantot saražoto siltumenerģiju.    

Vidzemes plānošanas reģiona Teritorijas plānošanas nodaļas vadītāja Ieva Kalniņa norāda: „Izveidotie dokumenti būs jāņem vērā pašvaldībām, izstrādājot teritorijas attīstības dokumentus, jo tos iekļaus izstrādes stadijā esošajos Vidzemes plānošanas reģiona attīstības plānošanas dokumentos. Vadlīnijas ir reģiona attīstības politikas veidošanas instruments, ar kuru palīdzību tiek nodrošināta Vidzemes reģiona ilgtspējīga attīstība.”




21.11.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031