VPR jaunumi

No 11. līdz 13. novembrim Sanktpēterburgā norisinājās Vidzemes plānošanas reģiona, Latvijas Republikas ģenerālkonsulāta un Eiropas Reģionālās Attīstības biedrības rīkotās Vidzemes dienas. Vizītes mērķis bija iepazīstināt ar Vidzemes reģionu un pārrunāt sadarbības iespējas tādās nozarēs kā uzņēmējdarbība, tūrisms, kultūra un citas.

Kopā ar sešu* Vidzemes pašvaldību pārstāvjiem un 24 reģiona uzņēmējiem VPR attīstības padomes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs un kultūras eksperte Olita Landsmane tikās ar Ostrovas apgabala kolēģiem, kā arī ar Sanktpēterburgas administrācijas ārējo sakaru komitejas priekšsēdētāju Aleksandru Prohorenko.

Pēc tikšanās reizes Ostrovā, tuvākajā laikā ir plānots noslēgt savstarpējo sadarbības līgumu, lai kopīgi varētu iesaistīties dažādu ES fondu projektu īstenošanā, veikt tūrisma un kultūras apmaiņas programmas. Savukārt tikšanās laikā ar Sanktpēterburgas administrācijas ārējo sakaru komitejas priekšsēdētāju delegācijas pārstāvji pārrunāja sadarbības iespējas tūrisma un kultūras jautājumos, kā arī Vidzemes uzņēmēji tikās ar kolēģiem no Sanktpēterburgas, lai dibinātu kontaktus un dalītos pieredzē.

Tūrisma seminārā, kas norisinājās LR Ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā, Vidzemes plānošanas reģions, Valmieras pilsēta, Cēsu, Smiltenes un Alūksnes novadu pašvaldību pārstāvji iepazīstināja ar savas pilsētas un novada tūrisma piedāvājumiem gan pilsētas un lauku tūrismā, gan veselības tūrismā un aktīvās atpūtas jomā. Tūrisma speciālistu un kompāniju interese par jauniem maršrutiem un ceļojumu iespējām Latvijā bija liela. Semināra organizētāji vienojās par sadarbības turpināšanu Vidzemes reģiona popularizēšanā, piedāvājot arvien jaunas tūrisma iespējas Vidzemē. Patlaban tiek apzinātas tūrisma kompānijas, kas piedalījās seminārā, lai sniegtu detalizētāku informāciju par tūrisma iespējām Vidzemē. Pavasarī ir plānota Sanktpēterburgas tūrisma speciālistu vizīte Vidzemē, lai iepazītos ar piedāvātajām iespējām.

Vidzemes dienu svinīgākais notikums bija pieņemšana un Vidzemes kamerorķestra (Andra Veismaņa vadībā) un dziedātāja Igo Fomina koncerts Jelagina pilī par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienai. Koncertu apmeklēja Sanktpēterburgas administrācijas un diplomātiskā korpusa pārstāvji, kultūras un sabiedriskie darbinieki, kā arī vietējās latviešu kopienas un biznesa kluba dalībnieki 

Pasākuma dalībniekus ar uzrunām sveica ģenerālkonsuls Aivars Groza un Vidzemes plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs.

*Latvijas delegācijas sastāvā bija Alūksnes, Apes, Cēsu, Rūjienas, Smiltenes un Valmieras pilsētas pašvaldību vadītāji un darbinieki, uzņēmēji, Vidzemes kamerorķestris un dziedātājs Igo.

Vidzemes delegācija kopā ar kolēģiem no Ostrovas apgabala


Vidzemes plānošanas reģiona attīstības apdomes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs ar Sanktpēterburgas administrācijas ārējo sakaru komitejas priekšsēdētāju Aleksandru Prohorenko


Tūrisma seminārs LR Ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā


Pieņemšana un koncerts Jelagina pilī par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienai

16.11.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031