VPR jaunumi

Lai stiprinātu Vidzemes reģiona saites ar Sanktpēterburgu, Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar LR Ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā un Eiropas Reģionālās Attīstības biedrību rīko Vidzemes dienas Sanktpēterburgā. Kopā ar sešu* Vidzemes pašvaldību pārstāvjiem un 24 reģiona uzņēmējiem VPR attīstības padomes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs un kultūras eksperte Olita Landsmane dosies uz Krieviju, lai prezentētu Vidzemi un pārrunātu sadarbības iespējas nākotnē.

Ierodoties Krievijā, jau 11. novembra pēcpusdienā, Latvijas delegācijas dosies uz Ostrovas apgabalu, kurā viņus sagaidīs Krievijas partneri un notiks tikšanās ar Ostrovas apgabala pārstāvjiem. Par godu Latvijas valsts svētkiem notiks pieņemšana pie Latvijas konsules Irēnas Putniņas.

12. novembrī Vidzemes reģiona pašvaldību pārstāvju delegācija un VPR attīstības padomes priekšsēdētājs dosies uz Smoļniju, lai tiktos ar Sanktpēterburgas administrācijas ārējo sakaru komitejas priekšsēdētāju Aleksandru Vladimiroviču Prohorenko.

Galvenie temati, kas tiks pārrunāti tikšanās laikā ir:

  • stratēģiskā plānošana - kopēju projektu ideju izstrāde reģionālās attīstības jomā;
  • tūrisms – dalība izstādēs, informācijas pieejamība VPR un Sanktpēterburgas mājaslapās, savstarpēja tūrisma informācijas centru sadarbība;
  • kultūra – pašdarbības kolektīvu dalība dažādos pasākumos gan Vidzemes reģionā, gan Sanktpēterburgā;
  • uzņēmējdarbība – divpusējas tirdzniecības misijas un pieredzas apmaiņas vizītes biznesa attīstībai kokapstrādes, metālapstrādes, pārtikas ražošanas, poligrāfijas un citās jomās;
  • apkārtējā vide – projekti apkārtējas vides saglabāšanas un uzlabošanas jomā.

Pēc tikšanās paredzēta tūrisma konference LR Ģenerālkonsulātā, kurā Vidzemes plānošanas reģiona, Valmieras pilsētas, Cēsu, Smiltenes un Alūksnes novadu pašvaldību pārstāvji iepazīstinās ar savas pilsētas un novada tūrisma piedāvājumu, kā arī pārrunās ar klātesošajiem iespējamos sadarbības modeļus. Diena noslēgsies ar pieņemšanu pie ģenerālkonsula Aivara Groza un koncertu par godu Latvijas Republikas Neatkarības pasludināšanas 94. gadadienai.

13. novembris ir uzņēmēju diena, kurā 24 Vidzemes uzņēmēji tiksies ar Sanktpēterburgas kolēģiem un apaļā galda diskusiju laikā pārrunās potenciālās sadarbības iespējas.

Vidzemes plānošanas reģions cer, ka pēc Vidzemes dienām Sanktpēterburgā, Vidzemes pašvaldību pārstāvji un uzņēmēji būs guvuši jaunu pieredzi un partnerus sadarbības ideju īstenošanai.

 

*Alūksne, Ape, Cēsis, Rūjiena, Smiltene, Valmiera

**Kopā ar Vidzemes delegāciju vizītē dosies arī Vidzeme kamerorķestris un dziedātājs Rodrigo Fomins.

09.11.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031