VPR jaunumi

Pēc vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža iniciatīvas tiks uzsākts darbs pie pašvaldību kapitālsabiedrību un kapitālsabiedrību, kurās pašvaldības ir kapitāldaļu turētāji, darbības izvērtēšanas un priekšlikumu sagatavošanas to pārvaldības uzlabošanai un pārraudzības sistēmas pilnveidošanai. Šodien, š.g.18.jūlijā, darbu pie tā uzsāk Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (turpmāk – VARAM) izveidotā darba grupa.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunds Sprūdžs jau vairākkārt uzsvēris pašvaldību vienotas izpratnes trūkumu par efektīvu to kapitālsabiedrību pārvaldību, kas nekavējoties pieprasa kvalitatīvu esošās situācijas izvērtējumu un priekšlikumu sagatavošanu apzināto nepilnību novēršanai.

Prakse liecina, ka atsevišķos gadījumos pašvaldību kapitālsabiedrības sniedz ar pašvaldības funkcijām nesaistītus pakalpojumus, tādā veidā, iespējams, negatīvi ietekmējot tirgu.

Kopumā pašvaldību darbā vērojama atšķirīga izpratne par to kapitālsabiedrību lomu, īstenojot atsevišķus, tiesiskajā regulējumā noteiktos, uzdevumus.

Ministra E.Sprūdža padomniece juridiskajos jautājumos Inga Antāne atzīmē: „VARAM vadībā tiks veikts pašvaldību kapitālsabiedrību darbības izvērtējums, analizējot kapitāla daļa turētāja un tā pārstāvja tiesības, pienākumus un atbildību”.

VARAM izveidotā darba grupa veiks pašvaldību kapitālsabiedrību darbības izvērtēšanu un līdz š.g. rudenim sagatavos priekšlikumus pašvaldību kapitālsabiedrību pārvaldības uzlabošanai.

Tajā darbosies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece juridiskajos jautājumos Inga Antāne, VARAM, Finanšu, Ekonomikas un Tieslietu ministriju, kā arī Valsts kancelejas, Pārresoru koordinācijas centra, Latvijas Pašvaldību savienības un sabiedriskā politikas centra „PROVIDUS” pārstāvji.

Lai veiktu kvalitatīvu pašvaldību kapitālsabiedrību darbības izvērtēšanu, VARAM iepriekš pieprasīja un no pašvaldībām ir saņēmusi informāciju par to kapitālsabiedrībām, statusu, darbības veidu, valdes locekļu un kapitāldaļu turētāju skaitu un atalgojumu, kā arī par darbības rādītājiem un piešķirto pašvaldības budžeta dotāciju apmēru

 

Informāciju sagatavoja: 
Kristīne Barševska 
Sabiedrības informēšanas nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Tel.: 67026533/ 26417267
E-pasts: prese PIE varam.gov PUNKTS lv 
http://twitter.com/VARAM_Latvija

18.07.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031