VPR jaunumi

HEPROGRESS projekta vadītāji Niels Kr.Rasmussen, Knut-Johan Roglien (Norvēģija) un Anna Broka (Latvia) piedalās PVO Veselīgās pilsētas organizētajā konferencē Sanktpēterburgā “Veselība un labsajūta no agrīnas bērnības līdz veselīgai novecošanai” (Health and well-being:from an early start in life to healthy aging”).

Konference ir organizēta sesijās un darba grupās, kurās uzstājās tādi pasaules slaveni pētnieki, kā Maikls Marmorts (Michael Marmort) un Maiks Gradijs (Mike Grady) no Veselības Taisnīguma Institūta Londonas Universitāte (Institute of Health Equity, University of London),  Geofs Grīns (Geoff Green),  Londonas Ekonomikas augstskola (London School of Economics), Edvards Melhušs (Edward Melhuish) no Bērnu, ģimenes un sociālo pētniecības nodaļas Birkbeka, Londonas Universitāte (the Study of Children, Families and Social Issues, Birkbeck, University of London). Darba grupās piedalās politiķi un profesionāļi no lielākās daļas Eiropas valstu. Mērķis ir veicināt  izpratni un diskusiju par sociālo nevienlīdzību veselības jomā teorijā un praksē, prezentējot veikto pētījumu datus un veicināšanas pasākumus vietējā un reģionālajā līmenī.

Konferencē tiks prezentēta HEPROGRESS projekta vadības (Niels Kr.Rasmussen, Anna Broka, Gunnar Andreas Hjorthaug, Knut-Johan Rognlien) sagatavotā prezentācija par sociālās nevienlīdzības mazināšanu veselības jomā Norvēģijā (Oestfoldas reģionā) un Latvijā (Amatas, Jaunpiebalgas, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu, Raunas, Vecpiebalgas novados). Partneru pašvaldības Latvijā veselības veicināšanu ir atzinušas par prioritāri ne tikai politikā, bet praksē, uzsākot veselības stratēģijas izstrādi un plānojot konkrētu pasākumu rīcībprogrammu (Konferencei sagatavoto rakstu skatīt šeit angļu val.).

Par vienu no veselības veicināšanas prioritārām mērķa grupām ir atzīti bērni un ģimene, kas ir iekļaujami īpaši izstrādātajās politiskajās stratēģijās. Politiskajā dienaskārtībā ir jautājums, kā radīt apstākļus, lai cilvēki justos labi vietā, kurā tie dzīvo, un spēj piedalīties pašvaldību piedāvātajās aktivitātēs neatkarīgi no sociālekonomiskā stāvokļa.

Konferencē būs iespēja dažādām iesaistītām pusēm pie viena kopīgā apaļā galda diskutēt par esošajām un iespējamām stratēģijām un plāniem, kā arī izaicinājumiem un problēmām, ar ko vairums valstu saskārušās ekonomiskās recesijas laikā.

Vairāk par konferenci skatīt šeit

http://healthycities.zdrav.spb.ru/en/Scope_and_Purpose Angļu val.

http://healthycities.zdrav.spb.ru/ru/Scope_and_Purpose Krievu val.


Informāciju sagatavoja:
Anna Broka
Vidzemes Augstskolas
POL bakalaura studiju programmas direktora

20.06.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031