VPR jaunumi

Pirmdien, š.g. 11.jūnijā, plkst. 15:30 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – VARAM) organizē apaļā galda ekspertu diskusiju „Ilgtspējīgā mobilitāte: siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana autotransportā”, kas notiks VARAM 101.telpā, Peldu ielā 25, Rīgā.

Šīs diskusijas mērķis ir novērtēt vidējā un ilgtermiņa perspektīvā ekonomiski pamatotus risinājumus autotransporta radīto siltumnīcefekta gāzu emisiju būtiskai samazināšanai, kas balstīti uz alternatīvās degvielas arvien plašāku izmantošanu un elektromobiļu izplatības veicināšanu Latvijā, t.sk. pieejamo Klimata pārmaiņu finanšu instrumentu projektu finansējumu un citus valsts un pašvaldību rīcībā esošos atbalsta mehānismus.

Diskusijas atklās VARAM valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs. Tāpat savu skatījumu par diskusijas tēmu prezentēs Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Juris Ekmanis, VARAM Klimata politikas un tehnoloģiju departamenta direktors Valdis Bisters, LU aģentūras Cietvielu fizikas institūta direktors Andris Šternbergs, AS „RBSSKALS” padomes priekšsēdētājs Māris Saukāns, kā arī Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Viktors Kulbergs un SIA "NK konsultāciju birojs” valdes priekšsēdētājs Neils Kalniņš.

Pēc diskusijas plānota viedokļu apmaiņa, kurā aicināti piedalīties valsts un pašvaldību atbildīgo institūciju, akadēmisko aprindu, zinātniski pētniecisko institūtu un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī eksperti alternatīvās degvielas, autoindustrijas un transporta organizācijas jautājumos un ar to saistīto industriju uzņēmēji.

Paredzēts analizēt vides, ekonomikas un zinātnes ieguvumus no alternatīvās degvielas tehnoloģiju plašākas izmantošanas autotransportā un diskutēt par efektīvi izmantojamiem atbalsta instrumentiem alternatīvās degvielas izmantošanas un e-mobilitātes plašākai ieviešanai un ilgtspējīgai attīstībai Latvijā. Tāpat plānots pārrunāt e-mobilitātes (tāpat arī citu alternatīvās degvielas risinājumu) klasteru izveides iespējas Latvijā, kā nosacījumus, kas veicinātu vai ierobežotu plašāku alternatīvās degvielas un e-mobilitātes risinājumu izplatību Latvijā.

Informāciju sagatavoja:
Sabiedrības informēšanas nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Tel.: 67026533
E-pasts: prese PIE varam.gov PUNKTS lv 
http://twitter.com/VARAM_Latvija

12.06.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031