VPR jaunumi

Neraugoties uz pavasara sezonas sākšanos, kas ir īpaši aizņemts laiks uzņēmējiem, turpinās aktīvs darbs pie Vidzemes pārtikas klastera attīstības – risinās sarunas par biedrības veidošanu. Kārtējā klastera dalībnieku tikšanās reizē, kas notika 15. maijā Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), klātesošie iepazinās ar sagatavoto biedrības statūtu modeli. Tāpat turpinās darbs ar saistīto praktisko jautājumu risināšanu.

Tikšanās laikā RSU, klastera dalībnieki iepazinās ar universitātes piedāvātajām iespējām pārtikas ražotājiem. RSU pārstāvji pastāstīja ar apmācības iespējām pārtikas nozares speciālistiem un prezentēja Higiēnas un arodslimību un Bioķīmijas laboratoriju piedāvātos pakalpojumus uzņēmējiem, kā arī dažādus pētnieku un studentu veiktos pētījumus pārtikas jomā. Tikšanās ietvaros Vidzemes pārtikas klastera dalībniekiem bija arī iespēja iepazīties ar Latvijas IT klastera darbības pieredzi. IT klastera izpilddirektore L.Sparāne sniedza prezentāciju, kurā dalījās pieredzē par IT klastera attīstību, sasniegumiem, izaicinājumiem un to darbības modeli. IT klasteris Latvijā darbojas jau vairākus gadus un sekmīgi ir ieviesis dažādus projektus, attīstījis sadarbību starp uzņēmējiem un jomas speciālistiem, kā arī ar ārvalstu partneriem. Vidzemes pārtikas klastera dalībnieki IT klastera darbības pieredzi uztvēra kā ļoti iedvesmojošu un labu piemēru, no kura smelties idejas un labo praksi attīstot savu turpmāko darbību un sadarbības tīklu.

Vidzemes uzņēmēji iepazīsies ar Baltijas pārtikas tirgus tendencēm

Jebkura klastera darbībai ļoti svarīga ir sadarbība ne vien tā dalībnieku starpā, bet arī ar ārējiem partneriem. Veiksmīgi turpinās Vidzemes pārtikas klastera sadarbība ar partneriem Somijā – Somijas pārtikas klasteri un tā koordinējošo institūciju Foodwest. Jūnija sākumā Somijas pārtikas klastera pārstāvji un pārtikas ražotāji dodas pieredzes apmaiņas braucienā uz Latviju un Lietuvu. Brauciena ietvaros Somijas pārstāvji organizēs semināru Rīgā, kurā runās par pārtikas tirgus tendencēm Baltijā. Seminārā piedalīsies arī Vidzemes pārtikas klastera pārstāvji. Somijas pārtikas klastera vadītāji ir arī izrādījuši interesi apmeklēt Vidzemi septembrī.   

Jauni sadarbības partneri    
Vidzemes pārtikas klasteris ir uzsācis sadarbību arī ar Siguldas novada domes un SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra filiāles Pierīgas un Valmieras konsultāciju biroja realizēto Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības projektu „FOODART” („Mājās ražoto interesanto kulinārijas produktu konkurētspējas un kvalifikācijas uzlabošana pārrobežu sadarbības ietvaros”). Sadarbība ar šī projekta vadību notiek, apmainoties ar aktuālo informāciju, kā arī piedaloties projekta atvērtajos pasākumos un abpusēji popularizējot gan klasteri, gan projektu Vidzemes pārtikas ražotāju vidū. Vairāk informācijas par projektu šeit: http://www.llkc.lv/?id=401358        

25.jūlijā plānota nākamā Vidzemes pārtikas klastera dalībnieku sanāksme, kas šoreiz notiks Valsts Priekuļu Laukaugu selekcijas institūtā.

Vidzemes pārtikas klasteris ir atvērts jaunu, sadarbībā ieinteresētu reģiona pārtikas ražotāju dalībai, vairāk informācijas varat iegūt: Kristaps Ročāns,         ES struktūrfondu informācijas centra Tehniskās palīdzības projekta 2012.-2013. gadam speciālists , E-pasts: kristaps.rocans PIE vidzeme PUNKTS lv">kristaps.rocans PIE vidzeme PUNKTS lv


Foto: Rīgas Stradiņa universitāte

Informāciju sagatavoja:
Kristaps Ročāns,        
ES struktūrfondu informācijas centra
Tehniskās palīdzības projekta 2012.-2013. gadam speciālists
E-pasts: kristaps.rocans PIE vidzeme PUNKTS lv 

28.05.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031