VPR jaunumi

Gaujas (igauniski – Koivas) baseins ir viens no gleznainākajiem upes baseiniem gan Latvijā, gan Igaunijā. Tas ir bagāts ne tikai ar dabas vērtībām, bet cilvēkam dod arī nepieciešamos ūdens resursus tā ikdienas vajadzībām, ekonomiskām aktivitātēm, kā arī sniedz iespēju dažāda veida atpūtai pie ūdens. Tā kā Gauja un daļa tās pieteku ir kopējas abām kaimiņvalstīm, tad ir svarīgi, ka iedzīvotāji un dažādu interešu grupu pārstāvji abpus robežām kopīgi apspriež, kā un cik saprātīgi mēs izmantojam ūdens resursus, ko būtu nepieciešams uzlabot nākotnē un kā to paveikt.

Tāpēc biedrība „Baltijas Vides Forums” ielūdz uz kopīgu semināru Latvijas un Igaunijas pierobežas iedzīvotājiem: „Ūdens resursu patēriņš un izmantošanas veidi vietējām vajadzībām” un upes sakopšanas talku!

Seminārs notiks š. g. 15.-16. jūnijā, Igaunijā, Veru pilsētā, viesu namā „Kubija Hotel & Nature Spa” (www.kubija.ee) un programmā paredzēts:

*15. jūnijā – semināra pirmajā dienā (sākums plkst. 14.00) – plānotas uzstāšanās un diskusijas par ūdens resursu izmantošanu Gaujas upes baseina apgabalā, apspriestas galvenās problēmas, sabiedrības iesaistīšanās iespējas un iespējamie risinājumi, piemēram, upju baseinu apsaimniekošanas plāns;
* 16. jūnijā – semināra otrajā dienā (10.00-15.00) – visi aicināti uz Vaidavas upes sakopšanas talku netālu no Apes! Vaidava, kas iztek no Murata ezera (kopējs Latvijas un Igaunijas ezers), līkumo pa Alūksnes augstieni un aiz Apes tālāk tek pa Igauniju, kur ietek Mustjegi upē, kas ir viena no nozīmīgākām pietekām Gaujas baseina augštecē.

Seminārā aicināti piedalīties vietējie iedzīvotāji, vides speciālisti un eksperti, pašvaldību un nevalstisko organizāciju pārstāvji, projektā iesaistīto partnerinstitūciju pārstāvji un citi interesenti! Semināra darba valoda – latviešu un igauņu. Vēršam jūsu uzmanību, ka semināra dalībniekiem tiks nodrošinātas ēdienreizes un nakšņošana divvietīgos numuriņos, kā arī transports uz talkas vietu! Ceram uz tikšanos gan seminārā, gan uz atsaucībā pieliekot savu roku upes sakopšanas darbos!

Pieteikšanās: līdz š.g. 4. jūnijam!
Māra Melnbārde, Baltijas Vides Forums, mara.melnbarde PIE bef PUNKTS lv; tel. 6735 7553

Pasākums tiek rīkots projekta „Pasākumi kopīgai pārrobežu Gaujas/Koivas upes baseina apgabala apsaimniekošanai” (NR EU 38839) ietvaros

Informāciju sagatavoja:
Māra Melnbārde
Baltijas Vides forums

      

 

21.05.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031