VPR jaunumi

 

Marta sākumā, no 6. līdz 8.martam, Vidzemes plānošanas reģionā (VPR) viesojās Francijas Lejasreinas departamenta pārstāvji, lai pagarinātu abu pušu sadarbības līgumu. Pēc vairākām vizītēm vietējos uzņēmumos, kā arī oficiālo daļu Valmieras muzejā, VPR un Francijas pārstāvji vienojās turpmākajā sadarbībā lielāku uzmanību pievērst uzņēmējdarbības attīstībai.

Pirmajā vizītes dienā viesi no Francijas apskatīja divus uzņēmumus VPR teritorijā - koka būvju ražotāju SIA “Dores”, kā arī alus darītavu SIA “Valmiermuižas alus”. Noslēgumā Francijas Lejasreinas departamenta viceprezidents Pjērs Bertrands izteica vēlmi attīstīt līdzšinējo reģionu sadarbību ekonomiskā virzienā: “Līdz šim abi reģioni vairāk attīstījuši kultūras un tūrisma projektus, kas, protams, arī ir nozīmīgi un veicina vispārējo ekonomiku, taču uzskatu, ka abos reģionos darbojas interesanti un profesionāli uzņēmēji, kas savā starpā varētu smelties pieredzi un, iespējams, veidot jaunas sadarbības formas,” tā Bertranda kungs. Jau pirmajās sarunās ar vietējiem uzņēmējiem Francijas pārstāvji izteica vēlmi palīdzēt atrast sadarbības partnerus Lejasreinas departamentā. Šāda veida starptautiskā sadarbība var veicināt ne tikai pieredzes apmaiņu, bet arī pavērt jaunus eksporta ceļus vietējiem Vidzemes uzņēmējiem.

Par godu veiksmīgajai sadarbībai VPR un Lejasreinas departamenta starpā, līguma parakstīšanu ar savu klātbūtni pagodināja arī Francijas vēstniece Latvijā Šantāla Puarē. Vēstnieces kundze uzsvēra abu valstu sadarbības nozīmi, piedāvājot savu atbalstu ne tikai reģionu sadarbības attīstībai, bet arī organizējot dažādus sagatavošanās pasākumus, lai Latvija pēc iespējas veiksmīgāk varētu startēt kā Eiropas Savienības prezidējošā valsts 2015.gada pirmajā pusē.

Septiņu gadu laikā Vidzemes plānošanas reģionā īstenoti vairāk nekā 30 projekti galvenokārt divos pamatvirzienos: starpinstitucionālā pieredzes apmaiņa (aizrobežu sadarbība, pārvalde, tūrisms un citi) un kultūras apmaiņa. Īpaši aktīva bijusi sadarbība tūrisma jomā, izstrādājot jaunas tūristu takas, un kultūras jomā saistībā ar mūzikas un folkloras grupu apmaiņu, vizuālās mākslas meistarklašu projektiem, mākslinieku rezidencēm un izstādēm.

 

 

Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs (no kreisās) un Francijas Lejasreinas departamenta padomes viceprezidents Luis Bekers (Louis Becker) paraksta sadarbības līgumu.

FOTO: Māra Poikāne

 

Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs (No kreisās) un Francijas Lejasreinas departamenta padomes viceprezidents Luis Bekers (Louis Becker) paraksta sadarbības līgumu. Aizmugurē no kreisās: Dabas tūrisma infrastruktūras departamenta direktors Valērijs Seilis, Naukšēnu novada domes priekšsēdētājs Jānis Zuments, Lejasreinas departamenta padomes viceprezidents Pjērs Bertrands, Valmieras domes priekšsēdētāja vietniece un Valmieras Kultūras centra direktore Vaira Dundure, Francijas vēstniece Latvijā Šantāla Puarē, Francijas kultūras centra direktors un Padomnieks sadarbības un kultūras jautājumos M. Denis Duclos, Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Aivars Fomins, Raunas novada domes priekšsēdētājs Andris Neimanis.

FOTO: Māra Poikāne


Informāciju sagatavoja:
Māra Poikāne
Sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā
Tālr.: 64219027
Mob.: 26454562
e-pasts: mara.poikane PIE vidzeme PUNKTS lv

 

09.03.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031