VPR jaunumi

Vidzemes Augstskola 2011. gada 10. februārī plkst. 14:15 Valmieras integrētajā bibliotēkā, C114 auditorijā, rīko grāmatas-rakstu krājuma “Cilvēkdrošība Latvijā: riski un ietekmējošie faktori” atklāšanas svētkus. Pasākuma programmā paredzētas rakstu krājuma autoru uzrunas un diskusiju daļa ar uzkodām. Pasākuma laikā būs iespēja saņemt rakstu krājumu bez maksas. Vienas nodaļas līdzautors ir arī Vidzemes plānošanas reģiona darbinieks Kristaps Ročāns.

Rakstu krājumā “Cilvēkdrošība Latvijā: riski un ietekmējošie faktori” ietilpst publikācijas, kas sagatavotas projektā “Nacionālā identitāte un sociālā cilvēkdrošība” un kas detalizēti apskata tādus jautājumus kā sociālās palīdzības pieejamība un atbilstība iedzīvotāju pamatvajadzību nodrošināšanai, it īpaši krīzes apstākļos; valsts un pašvaldību aktivitātes sociālās stabilitātes uzturēšanai; iedzīvotāju subjektīvo vērtējumu par savu un valsts situāciju dinamika. Autori secina, ka skaidri iezīmējas pabalsta saņēmēja identitāte un trūcīguma pārmantojamības risks Latvijā. Tiek analizēta arī cita mūsu valstī izplatīta identitāte, ko apzīmē par “strādājošiem trūcīgiem”. Adekvāta darba samaksa un ar to saistītie jēdzieni – minimālā alga un ienākumu nevienlīdzība – darbojas kā būtiski cilvēkdrošības faktori, kuru loma un aktualitāte ir tikai pieaugusi globālās finanšu un ekonomiskās krīzes ietekmē. Raksta autori aplūko minimālo algu un ienākumu nevienlīdzību kā būtiskus faktorus, kas ietekmē Latvijas darba ņēmēju cilvēkdrošību. Atsevišķu vietu ieņem raksts, kura autors analizē faktorus, kas kavē iespējamo pāreju no institucionalizētās aprūpes uz alternatīvo garīgās aprūpes pakalpojumu (kas saistīti ar pacienta dzīvesvietu) attīstību Latvijā.

Rakstu krājumā ietilpst sekojoši raksti:

  • Oksana Petrova (Vidzemes Augstskolas 2011.g. Sociālo zinātņu fakultātes Maģistra studiju programmas „Pārvaldība un komunikācija” absolvente; LU Sociālo un politisko pētījumu institūts) „Sociālās palīdzības pieejamība un atbilstība cilvēkdrošībai Latvijas apstākļos”
  • Evija Kūla (Vidzemes Augstskolas Sociālo zinātņu fakultātes Maģistra studiju programmas „Pārvaldība un komunikācija” 1. kursa studente) „Sociālās drošības pasākumi krīzes laikā sociālās stabilitātes nodrošināšanai”
  • Feliciana Rajevska (Vidzemes Augstskolas Sociālo zinātņu fakultātes asociētā profesore, profesionālās maģistra studiju programmas „Pārvaldība un komunikācija” direktore; Latvijas Universitāte Sociālo zinātņu fakultāte; LU Sociālo un politisko pētījumu institūts), Kristaps Ročāns (Vidzemes Augstskolas Sociālo zinātņu fakultātes Maģistra studiju programmas „Pārvaldība un komunikācija” 2. kursa students; Vidzemes plānošanas reģiona darbinieks – ES struktūrfondu informācijas centra Tehniskās palīdzības projekta 2012.-2013. gadam speciālists) „Minimālā alga kā cilvēkdrošības faktors”
  • Laura Cunska-Āboma (Vieslektore Vidzemes Augstskolā; Lielbritānijas vēstniecības Latvijā Politiskās nodaļas darbiniece – politikas analītiķe) „Nodarbinātība un cilvēkdrošība: vai darbs ir uzticams ceļš uz ekonomiski drošu nākotni Latvijā”
  • Didzis Stāvausis (Vidzemes Augstskolas Sociālo zinātņu fakultātes Bakalaura studiju programmas „Politoloģija” 4. kursa students) „Ar pacienta dzīvesvietu saistītu alternatīvo garīgās aprūpes pakalpojumu attīstība Latvijā”

AVOTS: www.va.lv

09.02.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031