Vidzemes kultūras programma

Saulainā rudens dienā, 20.oktobrī, Priekuļos vidusskolā un bērnudārzā “Mežmaliņa” pie mazajiem lasītājiem viesojās nebēdnīgo žurkulēnu radītājas - bērnu grāmatu rakstniece Evija Gulbe un ilustrāciju autore Linda Lošina.

Skolā uz tikšanos bija ieradušies kupls jo kupls sākumskolas audzēkņu skaits. Ap 120 pirmo, otro, trešo, daži ceturto un pat sesto klašu skolēni iepazinās ar žurkulēniem Koko un Riko, uzzināja, kāds ir grāmatas ceļš no idejas rašanās brīža līdz lasītājam, darīja dažas blēņas, izspēlēja improvizētu teātra ainiņu par žurkulēna vislaimīgāko dienu, kur laimes “atslēga” izrādījās cepumiņš, pārbaudīja sevi atraktīvā uzmanības spēlē un kopīgi ar L.Lošinu radīja zīmētu plakātu savai skolai. Autores katram interesentam bija sagatavojušas grāmatzīmi – žurciņu, kuru katrs pats var izdekorēt pēc saviem ieskatiem. Jo īpašāku šo grāmatzīmi padarīja zīmogs ar pavisam īstas žurciņas ķepiņas nospiedumu un viešņu autogrāfiem. Liels pārsteigums E.Gulbei un L.Lošinai, kā arī pārējiem pasākuma apmeklētājiem bija 3.a klases skolnieču izrāde par Koko un Riko kārtējiem svarīgajiem darbiem. Paldies jaunajām aktrisēm un skolotājai Rutai Kanušniecei.

Otra viesošanās notika PII “Mežmaliņa”, kur autores gaidīja deviņpadsmit sešgadīgie audzēkņi. Viņi jau iepriekš bija gatavojušies šim pasākumam – kādam mājās bija lasītas grāmatas par Koko un Riko, citi bija klausījušies audzinātāju priekšā lasītos E.Gulbes rakstītos dzejolīšus un stāstiņu par Bizbizmāsiņu. Kopīgi bija izpētīti krāsainie zīmējumi grāmatās un iemācīts no galvas dzejolis “Vasara burciņās”. Arī šeit bērni iepazinās ar Koko un Riko, mazliet pablēņojās, pārbaudīja savu uzmanību spēlē un  izspēlēja ainu par žurciņu un viņas kāroto cepumiņu. Dažs, kurš apveltīts ar ļoti pārliecinošām runas spējām, tika pat pie mākslinieces Lindas izkrāsotās grāmatzīmes. Kopīgi ar L.Lošinu tapa plakāts savam bērnudārzam, bērni saņēma Koko un Riko krāsojamās lapas un, protams, īpašās grāmatzīmītes.

Paldies par atbalstu pasākuma organizēšanā: Priekuļu vidusskolā skolotājām Guntai Puriņai, Ingrīdai Zilgalvei, kā arī skolotājam Mārim Brasliņam par tehnisko risinājumu nodrošināšanu; PII “Mežmaliņa” vadītājai Kristīnai Bernānei un vecāko grupu audzinātājām un auklītēm.

Tie, kuriem radās interese izlasīt Evijas Gulbes bērnu grāmatiņas, laipni aicināti uz Priekuļu pagasta bibliotēku. Mums, bibliotēkā, ir iegādātas visas sešas autores grāmatas un tās gaida savus lasītājus!

Pasākums tapa, pateicoties Latvijas Valsts mežu atbalstītajai “Vidzemes kultūras programmai 2016”, kur finansiāli tika atbalstīts Priekuļu pagasta bibliotēkas iesniegtais projekts “Iepazīsim neiepazīto – latviešu rakstnieki bibliotēkā…”.

Priekuļu pagasta bibliotēkas vadītāja L.Zuimača

15.11.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031