Vidzemes kultūras programma

Madonas novada bibliotēka piedāvā „Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2016” finansēto neformālās izglītības projektu ”Mācīsimies sadarbību jeb kopā varam vairāk”.  
Mērķauditorija:  3 kultūras nozaru  - bibliotēku, kultūras namu, muzeju darbinieki.
Projekta realizācijas vieta – Madonas novada bibliotēka, Madonas Kultūras nams. 
Projekta ietvaros plānotas 3 dienu apmācības un noslēguma pasākums: 
1. diena Iedvesmojošā diena  14.09.2016  Madonas novada bibliotēkā
Uldis Pāvuls - Iedvesmojoša un iesaistoša vadība, Personīgā efektivitāte un radošas pieejas sekmēšana uzņēmumā. 
Par attīstītām komunikācijas prasmēm tiek uzskatīta spēja pielāgoties dažādiem apstākļiem un sarunas partneriem, lai sasniegtu sev vēlamu rezultātu. Kolīdz attīstīsi savas komunikatīvās prasmes, vari aizmirst par klientu provokācijām uzsākt konfliktsituāciju! Kā izvairīties, kā un ko noklusēt un tieši pretēji – kā aizvirzīties no esoša konflikta uz mierpilnu izlīgumu?
2.diena Ekonomiskā diena 12. 10. 2016 Madonas novada bibliotēkā
Aigars Plotkāns -  Cita ekonomika
Izaicinājums konservatīvajai domāšanai un nosūbējušām teorijām. Ekonomikai tiek norauts tās elitārais noslēpumainības plīvurs. Tas ir gan vienkāršs un katram saprotams ekonomisko procesu skaidrojums, gan loģiska reakcija uz šobrīd ekonomikā notiekošo.
Patērētāju psiholoģija un uzvedība. Kas mums par to jāzina? - Uz klientiem orientēta organizācijas kultūra.
3.diena  Inovāciju diena  9.11. 2016 Madonas novada bibliotēkā
Pauls Irbins -  Inovācijas un ideju vadība
Inovācijas ir kas vairāk, kā tikai radošas idejas: tām ir jārada pievienotā vērtība uzņēmuma darbībai, jārisina konkrētas uzņēmuma problēmas. Ideju vadībai jābūt sistemātiskai un regulārai. Tās pamatā ir inovāciju kultūras izveide uzņēmumā. Ideju radīšanas un procesu vadīšanas metodikas ir vienkāršas, tomēr veiksme ir atkarīga no regulāra darba un pacietības
4.diena Projekta noslēgums ’’Kopā varam vairāk” 23.11. 2016 Madonas Kultūras namā 
Rezultātā tiks attīstītas un pilnveidotas prasmes un iemaņas savstarpējā komunikācijā, komandas darba organizācijā, tiks iegūtas jaunas zināšanas un materiāli par turpmākām sadarbības iespējām un iepazīta profesionālā pieredze, attīstot kopīgu sadarbības filozofiju.
 
Dalībnieki, kuri apmeklēs 2/3 no programmas, saņems Madonas Augstākās izglītības centra apliecības par 32 stundu neformālās izglītības apguvi (programma ietver kontaktstundas un patstāvīgo darbu). 
Dažas vietas vēl brīvas.
Lūdzu pieteikties dalībai līdz 5.09. 2016
telefoniski        64821399, 26173465 – Imelda Saulīte
                        64820913- Daiga Puķīte;
elektroniski      imelda.saulite PIE madona PUNKTS lv
                        daiga.pukite PIE inbox PUNKTS lv
                                     
Lektori 

Uldis Pāvuls
      Mans aicinājums “Iedvesmot attīstībai”
Organizāciju psihologs, personāla vadības konsultants, treneris. Kompetences attīstības konsultāciju uzņēmuma Energise partneris, specializējas korporatīvo mācību programmu izstrādē un vadīšanā, kā arī mācību sistēmas pilnveidošanā uzņēmumos. Vairāk kā 10 gadu pieredze personāla vadības konsultāciju jomā Fontes Latvija speciālistu komandā.
Uldis Pāvuls ieguvis maģistra grādu organizāciju psiholoģijā Stokholmas Universitātē un psiholoģijas doktora grādu Latvijas Universitātē. Šobrīd ir Latvijas Universitātes docents.
Kā konsultāciju grupas vadītājs un SIA Fontes Latvija valdes loceklis kopā ar kolēģiem palīdzējis vadošajiem Latvijas uzņēmumiem un Valsts pārvaldes iestādēm attīstīt personāla vadības funkcijas.
2007.gadā nodibinājis SIA Energise ar mērķi palīdzēt vadītājiem un personāla vadības speciālistiem veidot savās organizācijās izcilu vidi efektīvām mācībām.
Iedvesmojošākais personīgais sasniegums: noskrieti 496 km gar jūras krastu no Nidas līdz Ainažiem.
Iedvesmojošā diena
Saturs: 
1. Iedvesmojoša un iesaistoša vadība
2. Personīgā efektivitāte
3. Iniciatīvas un radošas pieejas sekmēšana uzņēmumā
Aigars Plotkāns 
  “Cita ekonomika" - Izaicinājums konservatīvajai domāšanai un nosūbējušām teorijām. Ekonomikai tiek norauts tās elitārais noslēpumainības plīvurs. Tas ir gan vienkāršs un katram saprotams ekonomisko procesu skaidrojums, gan loģiska reakcija uz šobrīd ekonomikā notiekošo.
Ekonomists, biznesa konsultants un pedagogs. Gandrīz 20 gadu pedagoģiskā pieredze vairākās Latvijas augstskolās, 16 dažādu uzņēmējdarbības priekšmetu pasniegšana, konsultāciju prakse un biznesa treniņu vadīšana ir ļāvusi autoram savākt iespaidīgu ekonomisko atziņu kolekciju. Pēc 9 mācību grāmatu uzrakstīšanas autors ir pievērsies arī plašākam interesentu lokam. "Cita ekonomika" ir Aigara Plotkāna benefice uz Latvijas ekonomiskās domas skatuves.
Ekonomiskā diena
Saturs:
 1. Patērētāju psiholoģija un uzvedība. Kas mums par to jāzina? (Uz klientiem orientēta organizācijas kultūra
Doma vai apgalvojums, ka pircējs ir karalis, šķiet loģiska. Pircējs ar savu naudu balso par viņaprāt labāko izvēli tirgū. Izvēli tradicionāli nosaka vajadzības, to apmierināšanas alternatīvas, produktu cenas, pieejamība, servisa līmenis un virkne emocionālu faktoru. Realitātē pircējs ir vergs un ar atkarību sirgstoša persona.
2.   Ekonomikas globalizācijas procesi. Draugs vai ienaidnieks?
“Vēlaties iemūžināt kādu problēmu, bezgalīgi novilcināt lēmuma pieņemšanu vai iegrimt neauglīgā un ilgstošā viedokļu apmaiņā? Tad izveidojiet darba grupu vai komisiju!”
3  Citas ekonomikas meklējumi
“Radošums nav risinājums mūsu iegribu un vēlmju apmierināšanai, tā ir mēness otrā puse. Negaidīta, pārsteidzoša un varbūt pat biedējoša. Tomēr Pasaule šodien visaugstāk novērtē un apmaksā radošos produktus. Radošais ir pievienotā vērtība jebkuram produktam”
Pauls Irbins
  Inovācijas ir kas vairāk, kā tikai radošas idejas: tām ir jārada pievienotā vērtība uzņēmuma darbībai, jārisina konkrētas uzņēmuma problēmas. Ideju vadībai jābūt sistemātiskai un regulārai. Tās pamatā ir inovāciju kultūras izveide uzņēmumā. Ideju radīšanas un procesu vadīšanas metodikas ir vienkāršas, tomēr veiksme ir atkarīga no regulāra darba un pacietības.
Pasniedzējs un starptautiski sertificēts TOC konsultants ražošanas un piegāžu ķēdes optimizācijas jautājumos.
Augstāko izglītību uzņēmējdarbības ekonomikā ieguvis Latvijas Universitātē. Saņēmis TOCICO (Theory of Constraints International Certification Organization) sertifikātu “TOC Application Expert” (Goldratt School). Šobrīd Pauls ir mentors Zaļo tehnoloģiju inkubatorā un uzņēmuma “PI projekti” īpašnieks un konsultants. Savas profesionālās darbības laikā bijis Cēsu novada pašvaldības attīstības plānošanas nodaļas vadītājs, Ltd. “Emprower Management” (Malaizija) un SIA “TOC Solutions” konsultants, Ltd. “Ting Tai Constructions Co.” (Taivāna) projektu un mārketinga konsultants, SIA “GRANDEG” direktora vietnieks, SIA “Sāga” starptautisko attiecību menedžeris, Tulkošanas un terminoloģijas centra direktora vietnieks, AS “Laima” eksporta menedžeris, AS “BKD” Nassau tirdzniecības nodaļas vadītājs, AS “Valpro Corporation” prezidenta vietnieks un AIESEC dibinātājs, izstrādājis un vadījis Rīgas Ekonomikas augstskolas (Stockholm School of Economics in Riga) programmu “Business Creativity”. Izveidojis bērnu zinātnes centrus “Z(in)oo” Cēsīs, “Zili Brīnumi” Rīgā, “Lielvārdi” Lielvārdē un organizējis pirmās Latvijas kosmiskās zondes “Zinoo-1” palaišanu. Ir pirmā Baltijas kosmosa festivāla organizators.
Guvis vairāk nekā 10 gadu darba pieredzi pārdošanas un kvalitātes jautājumu risināšanā ražošanas un tirdzniecības uzņēmumos Latvijā un ārpus tās (Lietuva, Igaunija, Krievija, Taivāna, Malaizija, Japāna, Ķīna un Indija). Pateicoties praktiski iegūtajām zināšanām, spēj iedziļināties katra klienta vajadzībās un piemeklēt precīzākos risinājumus.
Klienti visaugstāk novērtē viņa praktisko pieredzi un kompetenci, kas ļauj plašas un sarežģītas tēmas izskaidrot kompaktā, vienkāršā un viegli uztveramā formā.
Inovāciju diena
Saturs
1. Radošums – talants vai iemaņas? Smadzeņu puslodes un to loma radošumā.
2. Ideju vadības sistēmas pamati: mērķi - problēmas - risinājumi.
3. Ideju ģenerēšanas paņēmieni un metodikas.
4. Ideju atlase, kombinēšana un pārveidošana.
5. Inovāciju kultūras veidošana uzņēmumā.
Informāciju sagatavoja I. Saulīte 26173465

29.08.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031