Vidzemes kultūras programma

“Kā vēlos klusuma un ar Tevi parunāt”…

2016. gada 10. maijā tika aizvadīta filmas “Reiz Ungurmuižā” pirmizrāde. Filmā Ungurmuiža aicina – aizlidot no ikdienas steigas, satikt klusumu un rimti ieklausīties muižā un tās apkārtnē.

 

Lai arī Jums izdodas neaizmirstama saruna ar muižu kādu to uzbūra radošie jaunieši.

Jau 2015. gadā veidojās ļoti veiksmīga un radoša sadarbība starp Limbažu Bērnu un jauniešu centru un Pārgaujas novada Ungurmuižu projektā “Lustīgi, kustīgi Ungurmuižā”, kā rezultātā tapa pat veselas 2 filmas: bērnu veidotā animācijas filma “Lustīgi, kustīgi Ungurmuižā” (pirmizrāde 2015. gada 3. oktobrī) un dokumentālais stāsts “Reiz Ungurmuižā” (pirmizrāde 2016. gada 10. maijā). Stalbes vidusskolas skolēni kopā ar skolotāju Zandu Krūmiņu un  salaspiliete, 12. klases skolniece Polīnas Vitkovska, patīkami pārsteidza projekta organizētājus paralēli darbam pie animācijas filmas, nofilmējot arī dokumentālu filmu-stātu par vienu radošu dienu Ungurmuižā. 2016. gada sākumā topošā režisore Polīna Vitkovska sadarbībā ar konsultanti režisori Māru Liniņu strādāja pie filmas montāžas, lai varētu filmu 2016. gada pavasarī prezentēt Ungurmuižas viesiem.

Ungurmuižas vadītāja Ieva Malceniece – “Esmu ļoti priecīga par šo radošo projektu. Paldies Limbažu Bērnu un jauniešu centram un arī visiem pārējiem radošajās darbnīcās iesaistītajiem dalībniekiem – Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai, Stalbes vidusskolai, Salaspils Mūzikas un mākslas skolai, Cēsu pilsētas Mākslas skolai, animācijas filmu studijai SIA „JetMedia” un skaņu ierakstu studijai „Lauska”, kuri nodrošināja sekmīgu projekta norisi un kultūrvēsturiskā mantojuma Ungurmuižas popularizēšanu. Īpašs sveiciens filmā izmantotās dziesmas autorei Antrai Piekalnītei, kura uzdāvināja savu dziesmu filmas “Reiz Ungurmuižā” radošajiem jauniešiem.”

Projekta vadītāja animātore Dace Liepa un mākslas vēsturniece Ingūna Podžuka uzskata –  “Ja vēlamies padziļināt bērnos izpratni un interesi par kultūrvēsturi, ir jāapvieno zināšanas un prasmes no dažādām jomām un skolas mācību priekšmetiem. Darbnīcas notika rotaļīgā gaisotnē, caur jokiem runājot par nopietno – kultūrvēsturi, restaurēšanu, mākslu, kino, animāciju un mūziku. Tā ir laba iespēja, katram skolēnam ārpus skolas mācību procesa vispusīgi pilnveidoties, tā attīstot savus talantus un arī atklājot kaut ko jaunu.”

https://www.youtube.com/watch?v=_PgDEmdVfAw

https://www.youtube.com/watch?v=QiCuG2XbvcU

Projekts tika realizēts „Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2015" projektu ietvaros ar Vidzemes plānošanas reģiona, Valsts Kultūrkapitāla fonda, A/S LVM, Ungurmuižas, Limbažu novada pašvaldības, Limbažu BJC, Salaspils novada domes, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas, studiju “JetMedia” un “Lauska” atbalstu.

 

Informāciju sagatavoja:

projekta vadītāja
Dace Liepa

23.05.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031