Vidzemes kultūras programma

29. februārī Burtnieku pagasta kultūras centrā notika Latvijas valsts simtgades svinību pašvaldību koordinatoru Vidzemes reģiona sanāksme.

Semināru atklāja Burtnieku novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Kārlis Sedvalds un Burtnieku novada Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Inese Gaumane, iepazīstinot semināra dalībniekus ar Burtnieku novada kultūras dzīves aktualitātēm un iezīmējot ieceres, novadam gatavojoties Latvijas valsts simtgades svinībām.

Semināru turpināja Jolanta Borīte, Latvijas valsts simtgades reģionālo un nevalstisko projektu vadītāja, stāstot par Latvijas valsts simtgades svinību programmas un reģionu programmu satura veidošanu līdzdalībai simtgades svētkos. Savukārt Aija Tūna, Latvijas valsts simtgades izglītības un jauniešu projektu vadītāja, pastāstīja par izglītības kopienas attīstību un iepazīstināja semināra dalībniekus ar Kultūras skolas somas iniciatīvu kā dāvanu Latvijas valsts simtgadei. Pēcāk sekoja semināra dalībnieku interaktīvā sesija un pieredzes stāstījumi, kuros dalījās Tirzas pagasta, Alūksnes un Beverīnas novadu pārstāves, apmainoties domām par simtgades svinību programmas iecerēm un gaitu.

Semināra noslēgumā Vidzemes kultūras programmas koordinatore Ieva Vītola iepazīstināja interesentus ar Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Latvijas valsts mežu atbalsts kultūras programmām reģionos” konkursu, izceļot šī gada prioritātes un sniedzot padomu un ieteikumus pieteikumu sagatavošanā.

Kopumā Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja pārstāves Jolanta Borīte un Aija Tūna, tiekoties ar novadu pašvaldību un sabiedrības pārstāvjiem, aizvadīs četrus seminārus: Kurzemē – Kuldīgā, Zemgalē – Jelgavā, Vidzemē – Burtnieku novadā, Latgalē – Ludzā. Procesā ir iesaistīti 116 koordinatori no visiem Latvijas novadiem, kuri veicina informācijas apriti un sinerģiju veidošanos. 

  

Informāciju sagatavoja:

Ieva Reihmane

Burtnieku novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 20219631, e-pasts: prese PIE burtniekunovads PUNKTS lv

02.03.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031