Vidzemes kultūras programma

Jau otro gadu 25.jūlijā Cēsīs notiks Izklaidējošās un deju mūzikas festivāls Cēsu kauss pūtēju orķestriem 2015.

No 8.30 Cēsu iedzīvotājus modinās skanīgs auto ar orķestru mūziķiem. Vecais tirgus paviljons, kura uzkopšanas darbos ar lielu aizrautību piedalījās pūtēju orķestra „Cēsis” mūziķi, pārtaps par konkursa skatuvi II Izklaidējošās un deju mūzikas konkursa dalībniekiem. Ja pirms gada orķestra obligātais skaņdarbs bija valsis, tad šogad trīs dažādās grūtības pakāpes grupās tas ir tango, ko sacerējuši Andris Riekstiņš, Marģeris Zariņš un Pēteris Butāns. Konkursā piedalīsies pūtēju orķestri MADONA, MADLIENA, CĒSIS, JŪRMALA, LR Zemessardzes pūtēju orķestris un Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris PLUS. To vērtēs Hando Poldmē (Igaunija), Raitis Ašmanis un Aivars Krūmiņš (Latvija). Konkursa apbalvošana Rožu laukumā plkst.18.00.

Šajā laikā un arī pēc tam, kad Vecajā tirgus paviljonā muzicēs orķestri darbosies arī kafejnīca TANGO.

No 12.00 Rožu laukums kļūs par skatuvi gan orķestriem, kuri piedalījās konkursā, gan pūtēju orķestriem LEMISELE un SKAISTKALNE.

Vairākkārtējais Starptautisko konkursu uzvarētājs un laureāts Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris, kura XX radošā nometne no 21. līdz 26. jūlijam notiks Cēsu Meža skolā, sniegs koncertu plkst. 15.00 Cēsu Sv.Jāņa. baznīcā. Orķestra sastāvā 55 jaunie mūziķi no visas Latvijas, kuri gatavojas piedalīties Starptautiskajā orķestru mūzikas festivālā un konkursā Vīnē/ Austrijā.

Koncerta programmā Johans Sebastians Bahs, Antoni Vivaldi, Pēteris Butāns, Frenks Tikeli, Sezārs Franks, Džūlio Kačīni.

Diriģents Jānis Puriņš, soliste Baiba Renerte.

Dienas izskaņā  no plkst. 20.00 Zaļumballe Rožu laukumā.

Šī gada vasaras projekts ir solis tuvāk tam, lai Cēsis, kurās dzīvo un strādā divi labi pūtēju orķestri, kļūtu par Vidzemes pūtēju orķestru centru. Savā ziņā to apliecināja arī marta beigās notikušais VII Latvijas pūtēju orķestru konkurss un III Starptautiskais pūtēju orķestru konkurss Baltic open, kuru norisei tika izvēlēta jaunā Vidzemes koncertzāle Cēsis.

Projektu atbalsta VKKF Vidzemes kultūras programma, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs un Cēsu novada pašvaldība, A/s Cēsu alus, biedrība Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris, LR Zemessardze, Pūtēju orķestris Cēsis, Vidzemes orķestru atbalsta biedrība, SIA RCW, SIA Farads, A/s Cēsu tirgus, Jūrmalas pilsētas, Madonas, Ogres, Vecumnieku, Limbažu novadu pašvaldības.

Informāciju sagatavoja

Māris Buholcs

Pūtēju orķestra CĒSIS prezidents

mbfoto PIE gmail PUNKTS com, tālr.26525794  

 

20.07.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031